Saldırgan öldürüldü! Almanya'da son durum

Almanya'nın Viernheim kasabasındaki bir sinema salonunda bugün öğleden sonra silahlı bir eylem yaşandı. Bölgeden gelen ilk bilgilerde çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Silahlı saldırgan, polis operasyonu sonucu vurularak öldürüldü. Ancak daha sonra olayda kimsenin yaralanmadığı açıklandı. Saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı tahmin ediliyor.

Saldırgan öldürüldü! Almanya'da son durum

Almanya'da sinema salonunda silahlı saldırı şoku... Frankfurt yakınlarındaki kasabada bulunan bir AVM'nin içindeki "Kinopolis" adlı sinema salonunda gerçekleşen saldırı, Almanya'yı korkuttu.

Olay yerinden gelen ilk bilgilerde, sinema salonundakileri rehin alan maskeli saldırganın üzerinde ağır silahlar ve  mühimmat kemeri olduğu aktarılmıştı. Ancak daha sonra, saldırganın havalı silahlı sinema salonunundaki insanları rehin aldığı belirtildi.

Sinema salonuna düzenlenen operasyon sırasında, olay yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Bazı özel tim üyeleri, helikopterlerle olay yerine intikal etti.

Alman basını, olayda yaklaşık 50 kişinin yaralandığını bildirdi. Bazı kaynaklar yaralı sayısını 25 olarak duyurdu.

Ancak Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, saldırgan tarafından yaralanan kimse olmadığını belirtti. Resmi olmayan bilgilere göre, yaralılar polisin operasyon sırasında kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi. Ancak daha sonra bu bilgi de yetkililerce yalanlandı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Beuth, sinema salonundakileri rehin alan tüfekli saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Beuth, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığının tahmin edildiğini söyledi.

Saldırgan, içerideki rehinelerle birlikte kendini sinema salonuna kilitlemişti. 

TERÖR ŞÜPHESİ YOK

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan güvenlik kaynakları, saldırganın, terör bağlantısı olmadığına inanıldığını söyledi.

Hürriyet

<< Önceki Haber Saldırgan öldürüldü! Almanya'da son durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER