Almanya'dan Macron'a destek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2020
Paylaş
X Post
Fransa ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden yüksek gerilim, liderler düzeyinde yerini sözlü kavgaya bırakmış durumda.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, ülkesindeki son "İslamcı terör" saldırı sonrası, "İslam reforma uğramalı" çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız mallarına boykot çağrısı gelince Almanya da devreye girdi.
Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Alman hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkındaki açıklamalarını çok sert bir şekilde eleştirdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Bu karalayıcı sözler kabul edilemez. Özellikle radikal İslamcı bir fanatiğin Fransız öğretmen Samuel Paty’i öldürmesinin ardından, kesinlikle kabul edilemez" dedi.
Dışişleri Bakanı Heiko Maas adına açıklama yapan bir sözcü de, Maas’ın radikal İslamcılarla mücadelede Fransa’ya destek verdiğini ve Macron’la dayanışma içinde olduğunu söyledi. Maas, dün yaptığı bir açıklamada Fransa'nın Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmasını da "büyük bir anlayışla karşıladığını" söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron hakkındaki, "Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım" cümlelerini "yeni bir dip nokta" olarak nitelendirmişti. Maas, İslamcı terörle mücadelenin ırkçılıkla ve İslamofobi ile karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Maas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı adını vermeden eleştirerek, bunu yapan herkesin "sorumsuz" olduğunu ve "toplumu bölmek isteyenlerin amacına hizmet ettiğini" öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Macron adına Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada da, "Erdoğan’ın sözleri kabul edilebilir değil. Erdoğan tehlikeli bir siyaset izliyor, bunu değiştirmesi gerekiyor" denildi.
Bu arada Hükümet sözcüsü Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Berlin’deki Mevlana Camisi’ne polis tarafından operasyon düzenlenmesini eleştiren sözlerine de t
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yok böyle son: İranlıların sevinçleri kursağında kaldı2.Belediye kaçak yapıya göz yummuş, yangın raporu alamamasına rağmen ruhsat vermiş3.Siyaset gündemine bomba gibi düşen iddia: CHP'den 86 vekil ile 74 il başkanı bize katılacak4.Afgan göçmenlerden Türkiye iddiası: Sınırda darp edildik, donarak ölenler oldu5.Beyoğlu’nun göbeğine çivili bilyeli bomba bırakıp kaçtılar
6.Güneş çarpması ile sıcak çarpması arasındaki fark nedir?7.İngiltere’de başbakan öğüten düzen: 10 yılda 6 lideri koltuğundan eden krizin perde arkası8.Fransa’da sıcaklara karşı ilginç yöntem: Pencereler tebeşirle beyaza boyanıyor, folyoyla kaplanıyor9.Trafikte böyle hız cezası görülmedi: Yolcu uçağından bile hızlı çıktı10.FBI, BMS Çelik yöneticisini gözaltına aldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yok böyle son: İranlıların sevinçleri kursağında k...

Belediye kaçak yapıya göz yummuş, yangın raporu al...

Siyaset gündemine bomba gibi düşen iddia: CHP'den ...

Afgan göçmenlerden Türkiye iddiası: Sınırda darp e...

Beyoğlu’nun göbeğine çivili bilyeli bomba bırakıp ...




