Almanya'dan Türkiye'ye çağrı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakın
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 4 2021
Paylaş
X Post
Alman Dışişleri, Türkiye'de insan hakları durumunun iyileşmesinde AİHM kararlarının derhal ve eksiksiz şekilde uygulanmasının ölçü olarak alınacağını vurgulayarak Kavala ve Demirtaş dosyalarına işaret etti.
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'yla ilgili olarak DW Türkçe'ye yaptığı değerlendirmede, özellikle medya mensuplarının, muhaliflerin ve sivil toplum temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kişi ve gruplara yönelik davalarda, yöneltilen suçlamaların terörle mücadele yasasındakilere dayandırılmasının son yıllarda çok endişe verici boyuta ulaştığına dikkat çekti.
İnsan haklarının iyileşmesinde düşünce özgürlüğü ile hızlı ve adil yargılamanın büyük rol oynadığını vurgulayan Bakanlık, sunulan İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde öngörülen yıllık raporların yerine getirilmesi halinde, planın Türkiye'deki insan haklarının durumunda iyileşme sağlamaya katkıda bulunabileceğini vurguladı, ancak Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri bulunduğuna da dikkat çekti. Alman Dışişleri, bu noktada baz alınacak ölçütün Türkiye'nin hem Avrupa Birliği aday ülkesi hem de Avrupa Konseyi üyesi olması sebebiyle yerine getirmeyi taahhüt ettiği uluslararası standartlar olacağının altını çizdi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği kararların "derhal ve noksansız" biçimde yerine getirilmesi gerektiğine işaret eden Bakanlık, AİHM kararlarının yerine getirilmesi üzerinden bakıldığında da özellikle Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş'ın ivedilikle serbest bırakılması gerektiği uyarısında bulundu.
Almanya'nın halen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı yürüttüğü, AİHM kararlarının uygulanıp uygulanmadığını izleyen ve halihazırda Macaristan'ın dönem başkanlığında olan Bakanlar Komitesi'nin sorumlu komisyonunun 9-11 Mart tarihlerinde yapacağı oturumda Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulama yükümlülüğünü yerine getirmesi için Almanya'nın özellikle çalışacağı bildirildi.
"Erdoğan, eylem planı ile isterse o zevksiz sarayının duvarlarını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İzmir Belediye Başkanı Tugay, AKP İddialarını Reddederek "Bazı Şeylerin Oturmasını Bekliyorum" Dedi2.Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Çalışmaları Başlattı3.Balıkesir, İstanbul ve Bilecik'te Orman Yangınları: Tahliyeler ve Yol Kapanmaları Yaşandı4.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Savaşı Rusya Topraklarına Taşıma Stratejisini Duyurdu5.Enerji Yönetimi, Milyonlarca Konut Abonesinin Elektrik Sübvansiyon Sınırını Ekim Ayında Açıklayacak
6.Gürcistan, Kırmızı Bültenle Aranan 6 Şüpheliyi Türkiye'ye İade Etti7.MetroPOLL Temmuz 2026 Anketi: YENİ Parti Yüzde 30,3 ile İlk Sırada8.TCMB Rezervleri 7 Ağustos Haftasında 13,9 Milyar Dolar Artarak 178,3 Milyar Dolara Ulaştı9.CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan Darp Edildi, Taciz İddiasıyla Soruşturma Başlatıldı10.Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İzmir Belediye Başkanı Tugay, AKP İddialarını Redd...

Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Ça...

Balıkesir, İstanbul ve Bilecik'te Orman Yangınları...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Savaşı Rusya Top...

Enerji Yönetimi, Milyonlarca Konut Abonesinin Elek...






