Almanya'dan yabancı öğrencilere vize kısıtlaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 14 2020
Amerika'nın atmak istediği sonrasında ise iptal edilen online derslerle devam eden yabancı öğrencilere vize vermeme adımının Almanya tarafından bir süredir uygulandığı ifade edildi.
Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) hükümetin bir süre önce, koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla, öğrenimlerine online derslerle devam eden yabancı öğrencileri ve bu kapsamda yaklaşık 9 bin Alman öğrenciyi sınır dışı etme planı, iptal edilmeden önce Almanya'da büyük bir tepki ile karşılanmıştı. Ancak Almanya Federal Meclisindeki muhalefet partilerinden Yeşiller'in milletvekili Kai Gehring'in, Federal Eğitim Bakanlığına yönelik soru önergesi, Almanya'nın da benzer bir uygulamayı bir süredir tatbik ettiğini ortaya çıkardı.
ARD televizyonunun, bakanlığın söz konusu soru önergesine verdiği yanıta dayandırdığı haberine göre Almanya, vize başvurusunda bulunan yabancı yüksek öğretim öğrencilerinden, üniversite ya da yüksekokulda yüz yüze derslere katılma zorunluluğunu gösteren bir belge talep ediyor. Herhangi bir açık öğretim programında olan veya tamamen online derslerle eğitim alan yabancı öğrencilere ise, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, temmuz ayının başından bu yana vize verilmiyor.
Bakan Karliczek ABD'yi eleştirmişti
Almanya Eğitim Bakanı Anja Karliczek, ABD'nin daha sonra uygulamaktan vazgeçtiği yabancı öğrencileri sınır dışı etme planı ile ilgili olarak, "eğitim ve araştırma karşılıklı etkileşimle hayat bulur, özellikle de uluslararası etkileşimle" ifadesini kullanmış ve bu durumun pandemi döneminde de ayakta tutulması gerektiğini savunmuştu.
Soru önergesini veren Yeşiller milletvekili Kai Gehring, "Federal hükümet bu uygulamada ısrarcı olursa tam bir çifte standart örneği sunmuş olacak" değerlendirmesinde bulundu. Gehring, özellikle dış politikadaki güvenilirlik adına, uluslararası öğrenciler için engellerin derhal ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Almanya'ya giriş iznini, üniversitede fiziki anlamda bulunma şartına bağlam
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







