Almanya'nın yeni göç yasası fakir ülkeleri bitirecek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 4 2018
Almanya’nın çıkaracağı yeni göç yasasının Balkan ülkelerinde iş gücü açığına neden olacağı belirtildi.
Almanya’nın, ülkedeki nitelikli iş gücü açığını kapatmak amacıyla çıkarmayı planladığı yeni göç yasasının, Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da ciddi nüfus kaybına neden olacağı ifade ediliyor. Ekonomisi zayıf olan Balkan ülkelerinde yaşayanların bir umut olarak gördüğü bu göç yasası, bölge ülkelerinde beyin göçü yaşanmasına ve akabinde nitelikli iş gücü açığı oluşmasına neden olacak.
Almanya’da 1 Ocak 2019’dan itibaren yürürlüğe konması beklenen ve Balkan ülkelerinden insanlara Almanya'da istihdam edilme kolaylığı sağlayacak yasa, bölge halkları tarafından sabırsızlıkla beklenirken, büyük bir kesim yaşanabilecek tehlikenin henüz farkında değil.
Öte yandan, Almanya’nın Saraybosna Büyükelçiliğince yapılan açıklamada, bu yasanın hazırlık aşamasında bulunduğu, detayları değerlendirmek için henüz erken olduğu ifade edildi. Hürriyet'te yer alan habere göre Bosna Hersek Entegrasyon Birliği Müdürü Mirhunisa Zukic, göç yasanın yürürlüğe girmesiyle Bosna Hersek'in büyük tehlike altına gireceğini vurgulayarak “Mühendislikler başta olmak üzere birçok meslekten insanımızı kaybedeceğiz. Bosna Hersek'i son 5 yılda 170 bine yakın kişi terk etti” dedi.
"İNŞAAT, YAŞLI BAKIMI İŞLERİ"
Sırbistan İşçi Kurumundan alınan bilgiye göre, Sırbistan’dan AB ülkelerine en fazla göçün yaşandığı alan sağlık olurken, sağlık çalışanlarını kamyon şoförleri izliyor. Hürriyet'in haberinde 2018 yılı içinde 144 kişinin Almanya’ya göç edip yerleştiği belirtilirken, başta başkent Belgrad olmak üzere farklı şehirlerde “Almanya’da yaşam ve çalışma” konulu çalıştaylar düzenlendiği kaydedildi. Balkanların nüfus bakımından en küçük ülkesi olan Karadağ’da da Almanya'ya göç konusu gündemde. Almanya’nın Podgorica Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, 2017'de 876 kişinin Karadağ'dan Almanya'ya göç ettiği, özellikle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”7.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var8.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı9.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı10.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







