Alp Gürkan'dan ilginç SOMA savunması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 13 2015
Soma Holding patronu Alp Gürkan, 15 Aralık’ta görülecek duruşma öncesi Soma Cumhuriyet Savcılığı’na ulaşan ifadesinde; suçlamaları reddetti, madende tüm tedbirlerin alındığını başkaca bir tedbir alma imkân ve ihtimalinin bulunmadığını söyledi.

Soma Holding patronu Alp Gürkan’ın talimatla İstanbul’da alınan ifadesine Hürriyet ulaştı. 15 Aralık’ta görülecek duruşma öncesi Soma Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen ifadede Gürkan suçlamaları reddetti, madende tüm tedbirlerin alındığını başkaca bir tedbir alma imkân ve ihtimalinin bulunmadığını söyledi.
Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, mağdur avukatlarının Alp Gürkan’ın davaya dahil edilmesi taleplerinde delil olarak değerlendirilmesini istediği facia sonrası yaptığı basın toplantısındaki “Ben bu şirketin patronuyum. Aktif görevden ayrılmış olmam patronluğumu engellemiyor” sözleriyle ilgili ise, ”Şirketin en büyük ortağı durumundayım. Bu durumda hukuki anlamda şirketin patronu sayılırım. Ancak bu şekilde yaptığım beyan hiçbir şekilde hukuki ve cezai sorumluluk sahibi olduğum anlamına gelmez” diye belirtti.
ALTI SAYFALIK İFADE
Daha önce hakkında kesinleşmiş kovuşturmaya yer olmadığı kararı alınan Soma Holding patronu Alp Gürkan için geçen duruşmada mağdur avukatları, yeni deliller olduğu ve daha önceki delillerin değerlendirilmediği gerekçesiyle davaya dahil edilmesini talep etmişti.
Madenci ailelerinin avukatlarından Denizer Şanlı ve Sercan Aran, facianın 4. gününde (16 Mayıs 2014) yapılan basın toplantısında Alp Gürkan’ın “Ben bu şirketin patronuyum. Hala da patronuyum. Aktif görevden ayrılmış olmam patronluğumu engellemiyor” dediği görüntülerinin delil olarak değerlendirilmediği talebi üzerine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, Gürkan hakkında Soma Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık Alp Gürkan hakkında yeni bir soruşturma başlatarak, ifadesinin alınmasına karar verdi. Yazılan talimatla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Gürkan’ın ifadesini aldı. 15 Aralık’ta başlayacak duruşma öncesi Soma Savcılığı’na ulaşan Gürkan’ın 9 Kasım’da verdiği 6 sayfalık, üzerine atılı suçlamal
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







