Alpagu ve Osmanlı Oba Boksu'nun merkezi Ereğli olacak


Alpagu ve Osmanlı Oba Boksu Federasyonu Batı Karadeniz Bölge Başkanı Ömer Tekin, iki spor dalının Karadeniz bölge merkezinin Ereğli olacağını ve spor dallarının yaymak amacıyla çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Osmanlı Oba boksunun Türk örf ve ananeleri üzerinden yapılan bir spor dalı olduğunu söyleyen Ömer Tekin, "Oba boksu kimsenin bilmediği fakat bizim Osmanlı'da ki yakın dövüşlerin kapsamındaki sporların bir araya getirilerek yapılan bir spor dalıdır. Bizim Örf ve ananelerimizi, Anadolu kültürümüzü İslami yaşayışı bir araya alarak, harmanlayıp yaptığımız spor dalıdır. Nasıl Osmanlı savaşlarında itme, vurma, yerde tekme başta olmak üzere farklı spor dallarını birleştirerek yaptık. İşin özelliği bizim manevi duygularımızı ön plana çıkararak yaptığımız bir spor dalıdır. Elhamdülillah, hepimiz Müslümanız. Maça başlarken sporcular birbirlerine 'Selamun Aleyküm' diyerek başlıyor. Maçın sonunda da sporcular birbirlerinden helallik alarak ayrılıyor. Bu hiç bir spor dalında yoktur. Federasyonun kurulması ile bizi de Karadeniz bölge başkanı yaptılar." dedi.

Alpagu Federasyonu Batı Karadeniz bölge başkanlığı görevinin de kendisine verildiğini kaydeden Ömer Tekin, Alpagu dövüş sanatının tarihin içinden süzülüp gelen ve zaman içinde unutulmak üzere olan Türk mücadele sanatlarını canlandırmak ve de canlı tutmak amacı ile bu sporların özünü değiştirmeden her birinin günümüz şartlarında uygulanabileceği şekli ile bir araya getirip tek çatı altında tek spor dalı olduğunu söyledi.

Ayrıca Tekin, spor dalını tanıtmak amacıyla Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı da ziyaret ederek bilgiler verdiklerini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Alpagu ve Osmanlı Oba Boksu'nun merkezi Ereğli olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER