Alparslan Bayraktar ICER Başkanı

Alparslan Bayraktar ICER Başkanı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Üyesi Alparslan Bayraktar, Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) Başkanlığı'na seçildi. Bayraktar, bu görevini Avrupa Enerji Düzenleyicileri Konseyi (CEER) Başkanı Lord John Mogg'dan 2018 Mayıs ayına kadar yürütmek için devraldı.

Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı'nı da yürütüyor.

Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada "Enerji sektörümüzde ICER Başkanlığı'na Türkiye'den bir temsilcinin seçilmesi bireysel bir başarının çok daha ötesinde Türkiye'nin enerji alanında yaptığı büyük atılımın sonucudur. Aynı zamanda ülkemizin serbestleşme başarısının, bölgesel bir enerji merkezi olma hedefinin, bu çerçevede atılan adımların, hayata geçirilen projelerin ve G20 Başkanlığı döneminde ortaya koyduğu önderliğin dünya tarafından takdirle ve dikkatle takip edildiğinin de bir işaretidir." dedi.

Bayraktar, ICER'ın dünya enerji düzenleyicilerini bir araya getirdiğini belirtti. Bu kurumun enerjide akıllı uygulamalara, şeffaflığa ve tüketicilerin gücüne önem vereceğini vurguladı. Bayraktar, bunun yanında bölgesel birliklerle olan ortaklığın arttırılması, enerji yoksulluğu ve enerjiye erişim hususları ile gibi konularda düzenleyici kurumlarının rolünün arttırılmasını hedeflediklerini; Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Enerji Ajansı ile kalkınma bankalarıyla ortak projeler hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Alparslan Bayraktar ICER Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER