Alptekin'e rüşvet suçlaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 14 2016
Paylaş
X Post
WADA'nın raporunda, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in, doping yaptığı ortaya çıkınca Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack'ın oğlu Papa'ya rüşvet verdiği iddia edildi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), hazırladığı ikinci doping raporunu açıkladı. Bu raporda Türkiye’yi de yakından ilgilendiren belgeler yer alıyor.
WADA’nın raporunda, 2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metreyi birinci bitirip zafere ulaşan Aslı Çakır Alptekin’in, dopingli çıkmasının ardından bunun gizlenmesi için Uluslararası Atletizm Federasyonu’na (IAAF) rüşvet verdiği raporda iddia edildi. Raporda, artık “rüşvetçi başkan” olarak anılan IAAF eski başkanı Lamine Diack’ın oğlu Papa ile Alptekin’in pazarlık yaptığı öne sürüldü.
İLK OLARAK 13-17 KASIM 2012’DE MONACO’DA GÖRÜŞTÜLER
Buna göre Papa ilk olarak Alptekin’in kulüp temsilcileriyle 13-17 Kasım 2012’de Monaco’da görüştü. Dopingin örtbas edilmesi için Alptekin’den 650 bin Euro istedi, ancak daha sonra bu miktarı 300 bin Euro’ya kadar düşürdü. Kulüp temsilcileri ödeme yapmayı reddetti.
35 BİN EURO NAKİT ÖDENDİ
Üç gün sonra Papa bu kez İstanbul’a geldi. Otel masraflarını Alptekin ödedi. Akşam Alptekin, eşi ve antrenörü ile birlikte otele geldi. Kulübün başkanı ve Fransızca bilen kulüp doktoru da yanındaydı. Raporda Alptekin cephesinin 100 bin-250 bin Euro arasında bir meblağı ödemeyi kabul ettiği savunuldu. Alptekin’in 35 bin Euro’yu nakit olarak ödediği raporda yer alan bir diğer iddia.
5 MİLYON DOLAR VERİLMEYİNCE OLİMPİYAT TOKYO’YA GİTTİ!
Raporda ayrıca, Diack ailesinin Türkiye’den Diamond League için 5 milyon dolar sponsorluk istediği, bu isteğin kabul görmemesi nedeniyle de 2020 Olimpiyatlarını Tokyo’ya verdiği iddia edildi. Ancak söz konusu iddia WADA’nın alanına girmediği için detayları soruşturmaya dahil edilmedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.39 hukuk bürosuna ‘panel’ operasyonu: 31 avukat hakkında gözaltı kararı2.Türkiye dünyada enflasyonu en yüksek beşinci ülke3.Yeni Eğitim Yılında Önlük Dönemi: MEB Mesleki Vakara Uygunluk Vurgusuyla Detayları Açıkladı4.Madenci Eylemlerinde Yeni Gelişme: Tutuklu Sendikacılara Tahliye Kararı Çıktı5.Anjiyo Sonrası Dikkat Çeken Değişim: Cem Yılmaz Sigarayı Bıraktı, Kilo Verdi
6.İddianamesi tamamlandı: Deniz Göktaş hakkında 3 ayrı suçlama var7.AHBAP soruşturmasında tutuklanan Ece Güner siyasete havlu attı8.Kahramanmaraş katliamı davasında baba Mersinli oğlundan şikayetç oldu: 'Dava açılmalı'9.Washington’dan Sıkılaşan Yaptırım Hattı: ABD’den Türk Bankası Golden Global’e İran Kararı10.Almanya'da kırmızı alarm: Ülkenin dört bir yanında altyapıya sabotaj girişimi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

39 hukuk bürosuna ‘panel’ operasyonu: 31 avukat ha...

Türkiye dünyada enflasyonu en yüksek beşinci ülke

Yeni Eğitim Yılında Önlük Dönemi: MEB Mesleki Vaka...

Madenci Eylemlerinde Yeni Gelişme: Tutuklu Sendika...

Anjiyo Sonrası Dikkat Çeken Değişim: Cem Yılmaz Si...







