Altay: Saray'da yapılan yolsuzlukların hesabını verin tapuyu bizde alkışlayalım


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saray'ın yapılması sırasında bayındırlık birim fiyatı ile 3 liraya yapılması gereken işin 37 liraya yaptırıldığını iddia eden Altay, "Bu işe kaçak iş denir, haram iş denir. Biz bunu söylüyoruz. Mahkeme kararına meydan okuyup mahkeme kararına rağmen 'gücün yetiyorsa gel durdur' zihniyetine kaçak zihniyet denir. Şu yolsuzlukların, Saray'da yapılan yolsuzlukların hesabını verin de sonra o tapuyu bizde alkışlayalım." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Dışişleri Bakanlığı, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin sekizinci turunda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ile üniversitelerin bütçeleri de görüşülüyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusunu gösterirken, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'ün CHP'yi eleştiren sözlerine cevap verdi. AK Partililerin, Erdoğan'a selam gönderme ve Cumhurbaşkanı'nın çok beslendiği polemiği, zaman zaman büyütmek ve yürütmek istediğini belirten Altay, "Hay hay biz hazırız. Memnuniyetle de bu polemiği yaparız. Tapuyu gösterdin, iyi, güzel, hayırlı olsun." diye konuştu.

Kendisinin 27 Ekim 2014'te bir soru önergesi verdiğini ve bu soru önergesinin 5 Mart 2016 tarihine kadar cevaplanamadığını kaydeden Altay, "Soru önergemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi birim fiyatı 3,10 lira iken yükleniciye yüzde bin 120 fazlası ile 37,19 TL ye böyle onlarca örnek vermişim. Bayındırlık birim fiyatı ile 3 liraya yapılması gereken bir işi 37 liraya yaptırılan işe 'kaçak iş' denir, 'haram iş' denir. Biz bunu söylüyoruz. Kaçaklıktan kastımız da mahkeme burayı durdurmuş dönemin başbakanı demiş ki 'Gücün yetiyorsa gel ben çalışmaya devam edeceğim', bina kaçak, sonra düzeldi. Mahkeme sonra karar verdi, karar değişti olabilir. Ama mahkeme kararına meydan okuyup mahkeme kararına rağmen 'gücün yetiyorsa gel durdur' zihniyetine kaçak zihniyet denir. Şu yolsuzlukları Saray'da yapılan yolsuzlukların hesabını verin de sonra o tapuyu bizde alkışlayalım. Hadi bekliyorum. Şu rakamların hesabını cevabını verebilecek bir babayiğit varsa hodri meydan." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Altay: Saray'da yapılan yolsuzlukların hesabını verin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER