Altaylı'dan flaş iddia: Fahrettin Altun AKP'li isme komplo kurdu, Erdoğan ipini çekti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 14 2025
Gazeteci Fatih Altaylı, Fahrettin Altun’un görevden alınmasına ilişkin çarpıcı bir kulis bilgisini paylaştı. Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Altun’un parti içindeki bir isme yönelik komplo girişimini öğrenince derhal görevine son verdiğini ileri sürdü.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevinden alınmış ve yerine Burhanettin Duran atanmıştı. Altun, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığı görevine getirilmişti.
Söz konusu görev değişikliği kamuoyunda büyük tartışmalara yol açarken gazeteci Fatih Altaylı, YouTube hesabından önemli bir kulis bilgisi paylaştı.
“ERDOĞAN TEREDDÜT ETMEDEN GÖREVDEN ALDI” İDDİASI
Altaylı, Altun’un AKP içinde etkili bir isme karşı bir komplo hazırlığı içinde olduğunu ve bu durumun belgeleriyle birlikte Erdoğan’a sunulduğunu ifade etti. Altaylı, daha sonra Erdoğan’ın hiç tereddüt etmeden Altun’u görevden aldığını ileri sürdü.
“KOMPLO GİRİŞİMİNİN BİR PARÇASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKINCA GÖREVDEN ALINMIŞ”
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fatih Altaylı, kişisel YouTube kanalında yer alan "Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR" programında, “Ankara'da AKP kulislerinden sızan bilgilere göre Fahrettin Altun güç sarhoşluğu sonucu boyundan büyük işlere kalkıştığı ve AKP'nin önemli bir ismine karşı bir komplo girişiminin parçası olduğu ortaya çıkınca görevden alınmış. Bugünlerde gündemi çok önemli bir gelişmenin hazırlayıcı aktörlerinden biri olan ve benim de AKP'deki ender, güvenilir ve iyi isimlerden biri olarak gördüğüm bu kişiye karşı Altun uzun süredir olumsuz bir tezvirat içindeydi. Altun'a pek metelik vermiyor ve Cumhurbaşkanı'na doğrudan erişimi olduğu için de Altun'un beyefendi böyle söyledi şeklindeki sözlerini yutmuyordu.” sözlerini sarf etti.
Altaylı, ifadelerinin devamında “Şimdi iddia o ki; Altun bu önemli isme yönelik bir girişime başlamış ve bu komplo girişimi belgeleriyle Cumhurbaşkanı'na sunulunca Erdoğan bir an bile tereddüt etmeden ipi çekmiş. Ankara'da konuşulan bu.” söyleminde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


