Altılı Masa 'dağılır' iddiasına cevap verdi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Eylül 17 2022
6’lı masa kurmayları, Kuşoğlu’nun açıklaması için “Bu tür polemikler ismi geçen adaylara zarar verir” dedi. Altı parti, “Masa her şekilde yoluna devam eder. Ülke sorunlarına odaklıyız” mesajı verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir” açıklaması siyaset kulislerini hareketlendirdi. Kuşoğlu, “6’lı masanın tamamı Kılıçdaroğlu’nu destekliyor mu” sorusu üzerine, “Aday 6’lı masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Buna rağmen olmazsa Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek” açıklamasını yaptı. Cumhuriyet'in haberine göre 6’lı masada yer alan partilerin kurmayları, Kuşoğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi.

"OYUNA GELMEMELİYİZ"
- İYİ Parti: Bu tür polemikler faydalı değil. Ülke gündemindeki konuların üstünü örten konular bunlar. İktidarın oyununa gelmemek gerekir. Her şeyin bir zamanı olduğunu liderler söyledi. Seçime yakın bir zamanda adayın açıklanacağını ifade ettiler. Ne kadar geç ilan edilirse Türkiye gündemindeki meseleler o kadar çok tartışılır. Yoksa kayıkçı kavgaları devam eder.

- Demokrat Parti: Bu tartışmaya mezhebi katmak Türkiye’ye haksızlık olur. Şu an odaklandığımız konu iktidar değişimi sonrası krizlere karşı ne yapabiliriz meselesidir. Sayın Kılıçdaroğlu bu süreç içinde çok farklı partileri bir araya getirdi. Devlet insanı gibi davrandı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu kadar yıpratılması ve tartışılması doğru değil. Bizi bir araya getiren sadece aday değil, ülkenin kötü giden istikameti. “Dağılır mı?” diye sürekli sormak siyasi magazindir. Masadan kalkanı halk affetmez.

"İSİM DEĞERLENDİRMİYORUZ"
- Saadet Partisi: Masa prensip kararı olarak isimler üzerinde bugüne kadar bir değerlendirme yapmadı. Çok doğal olarak CHP’nin genel başkan yardımcıları Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istiyor. Saadet Partisi olarak kazanacak, uygun bir adayın masadan 13. cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağına inanıyoruz. Türkiye yeni bir anlayışa doğru yol alıyor. Yeni bir süreç başlayacak, kimsenin kaygılanacağı

Bu haberler de ilginizi çekebilir