Altın çocuklar Teksas Meclisi'nde konser verdi

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin altın çocukları, ABD'nin Teksas Meclis binasında konser verdi. Konser sonrası öğrenciler, Teksas eyaletinin Dışişleri Bakanı Carlos Casco ve başkent Austin Belediye Başkanı tarafından ağırlandı.

Altın çocuklar Teksas Meclisi'nde konser verdi

 Ülkelerindeki olimpiyatlarda dereceye girerek ABD'ye gelmeye hak kazanan gençler, önce Teksas Meclis binası Capitol'un içindeki “Kubbe altı” diye bilinen meydanda sahne aldı. Milletvekili, personel ve ziyaretçilerin ilgiyle izlediği gençler, daha sonra Teksas Dışişleri Bakanı Carlos Casco'nun makamına alındı.

Bakan Casco tarafından sıcak bir şekilde ağırlanan gençler, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri ev sahibine takdim etti. Burada Meksika, Fransa, Brezilya ve Tunuslu öğrenciler, bakana özel birer şarkı söyledi. Bakan Casco, “Ziyarete geldiğiniz için çok teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasında, "Dünyada iki çeşit insan grubu var. Teksaslılar ve Teksaslı olmak isteyenler" esprisiyle ortamı yumuşattı.

Ardından gençlere hitaben şunları söyledi: “Ne kadarınız burada okumak istersiniz? Benim yetiştiğim Bronswille'de Asyalı ve Ortadoğulu hiç görmedim. Bizde sadece Meksikalılar vardı. Ama 18 yaşında gittiğim Arlington'daki üniversitede gayet renkli bir etnik ortamla karşılaştım. Evrendeki en renkli üniversiteydi. Teksas dışarıdan gelenlere karşı gayet hoşgörülü bir eyalet.”

Pakistanlı İrtiza ül Hassan ile de konuşan Bakan, “Houston'da çok sayıda Pakistan kökenli insan var. Etrafındaki yerlerde de farklı etnik kökenliler vardı.” dedi.

"BU GENÇLERİ YETİŞTİREN ÖĞRETMENLER ÇOK DEĞERLİ"

Çocuklar ve öğretmenleri daha sonra Austin belediye binasına geçti. Buradaki gösteri salonunda bayraklarıyla toplu fotoğrafları çekilen heyet ardından Başkan Steve Adler ile buluştu. Adler'in sıcak ilgi gösterdiği gençler, burada kendilerini tek tek tanıttı. Örnek performansların sergilenmesinden sonra Adler, gençlerin öğretmenlerine dönerek “Bu gençleri yetiştiren sizler, çok değerlisiniz.” dedi.

Başkan Adler, Austin'in müzik alanında dünyada önemli bir şehir olduğunu belirterek her yıl yapılan festivallerden söz etti. Başkentin teknoloji şirketleri ile de bilindiğini vurgulayan Adler, “Mesela ilk tweetin Austin'den atıldığını biliyor muydunuz?” dedi.

Başkan konuşmasında gençlere ailesinden de bahsetti: “3 kızım var, onlardan birisi kendi kurduğu bir online şirkette 16 kişi istihdam ediyor.”

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin altın çocukları, daha sora Raindrop Kültür Merkezi'nde Raindrop Austin Kids Club üyesi Türk Amerikan çocuklarının misafiri oldu. İlköğretim 1 ila 12'inci sınıf arası öğrenciler, burada uzaklardan gelen akranlarını ağırladı.

Sadece miniklere ve gençlere özel programda konuk gençler kendi dillerinde eserler seslendirdi. Özellikle Tunus, Pakistan, Senegal, Fransa ve Azerbaycanlı öğrencilerin performansları büyük beğeni topladı. Program sonunda Türk Amerikan toplumu adına gençlere ve öğretmenlerine hatıra hediyeler takdim edildi.

Konuk öğretmenlerin yaptığı duygulu konuşmalar dikkat çekti. Tunuslu Siwar Andolsi ile birlikte gelen öğretmen Demet Çakır, "Yolda Siwar'a, 'Yurtdışında okumak ister misin?' diye sormuştum. Pek istekli olmayarak 'Olabilir' dedi. Teksas'ta 3 gün bir ablamızın evinde kaldık. Bizi çok güzel ağırladılar. Hem o ailenin hem de Teksas'taki programlardaki sıcak karşılamalardan sonra şimdi tek hayali burada üniversite okumak." dedi.

Demet öğretmenin şu sözleri ise dinleyenleri duygulandırdı: “4 sene Tunus, 7 sene Hindistan, 4 sene Moğolistan yaklaşık 2 sene de Sibirya'da görev yaptım. Gittiğimiz yerlerde yabancılık hissetmedik. Herkes bizlere bağrını açtı. Ailemizden uzaktaydık ama onlar bizim ailemiz oldular. Aslında sizler de buralarda gurbettesiniz, muhacir sayılırsınız. Ama bugün biz en taze muhacirlere siz ensar oldunuz.”
<< Önceki Haber Altın çocuklar Teksas Meclisi'nde konser verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER