Altın kemere Antalya ambargosu

Antalyalı pehlivanlar, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde son on yıla damga vurdu.

Altın kemere Antalya ambargosu

Akdeniz'in yörükleri, ambargo koydukları ata sporunda 10 altın kemerin 7'sini boynuna taktı. Antalya'dan sonra Kırkpınar'da başarılı olan il ise Samsun. Son on yılda diğer 3 altın kemeri ise Karadeniz şehrinden çıkan sporcular aldı.

Her yıl Edirne’de düzenlenen ve bu yıl 654.'sü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dün yapılan final müsabakalarıyla tamamlanırken ilginç bir de istatistik ortaya çıktı. Başpehlivanlık final müsabakası iki Antalyalı pehlivanın mücadelesine sahne oldu. İki pehlivan arasındaki 30 dakikalık normal süre ve ardından yapılan 5 dakikalık puanlamada yenişme olmayınca altın puan uygulamasına geçilmiş ve bu sürede Osman Aynur'u yenen Orhan Okulu, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olmuştu.

ALTIN KEMERE ANTALYA AMBARGOSU

Antalyalı Cengiz Elbeye ve Recep Gürbüz gibi efsanevi isimlerin Edirne’de boy gösterdiği yağlı pehlivan güreşlerinde Antalya’lı pehlivanların tarihi güreşlere ambargosunu koyması dikkat çekti. 2006 yılında düzenlenen 645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Osman Aynur’un altın kemeri kazanmasıyla başlayan Antalya üstünlüğü, son 10 yıla damgasını vurdu. 2007 ve 2008 yıllarında Samsun’lu başpehlivan Recep Kara’ya kaptırılan altın kemer 2009-2010 yıllarında Mehmet Yeşil Yeşil’in başpehlivan olmasıyla tekrardan Antalya’ya geldi. Antalyalı Recep Gürbüz’ün oğlu Ali Gürbüz de 2011, 2012 ve 2013 yıllarında başpehlivan olmuş dopingli olduğu gerekçesiyle 2013 yılında aldığı altın kemeri ikinci olan bir diğer Antalyalı pehlivan İsmail Balaban’a kaptırmıştı.

2014 yılında düzenlenen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ise Samsun ilinin pehlivanı Fatih Atlı finalde bir önceki yılın altın kemer sahibi Antalyalı İsmail Balaban’ı yenerek başpehlivan olmuştu. 2014 yılında Samsun’a kaptırılan başpehlivanlık unvanı 2015 yılında Orhan Okulu’nun ipi göğüslemesiyle yeniden Antalya’nın oldu.

Son 10 yıl içerisinde Antalya ili 7 kez altın kemerin sahibi olurken 3 seferde Samsun’un başpehlivan çıkarması dikkat çekti.

ANTALYA BAŞPEHLİVANINI BEKLİYOR

Bu arada 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dün yapılan final sonunda altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu memleketi Antalya’da coşkulu bir törenle karşılanmaya hazırlanıyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin pehlivanı olan Orhan Okulu, yarın saat 17.00’de Döşemealtı Belediyesi önünde karşılanarak şehir turu attırılacak. Daha sonra başpehlivan Okulu, sporcusu olduğu Muratpaşa Belediyesi’ne getirilerek burada bulunan Muratpaşa Kent Meydanı’nda mini bir ödül töreni ve konser düzenlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Altın kemere Antalya ambargosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER