Altın madalyalı okullara kayyım!

Kayyım atamaları Türkiye şampiyonları çıkaran ve yurt dışından altın madalyalarla dönen gençleri yetiştiren eğitim kurumlarına uzandı. El konulan okullar sergilenen altın madalyalarıyla dikkat çekiyor. Polis baskınlarıyla şampiyonların okulları mühürlendi.

200 polisle eğitim kurumlarına baskın

Nefret operasyonları çerçevesinde başarılı okullara kayyım atanmaya devam ediyor. Adana'nın başarılı eğitim kurumlarından Özel Burç Okulları'na bağlı Ceyhan Burç Koleji'ne de kayyım atandı. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ceyhan ilçesindeki okul ve dershanelere yönelik operasyon başlattı.

Soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı. Sabah 200 polis ile 25 farklı adrese baskın yapıldı. Terör ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda polisler, dershane, yurt ve özel okulun da aralarında bulunduğu adreslerde arama yaptı. Ekipler, bilgisayarlara el koyarken, kurumlara kayyım atandığı bildirildi.

GEZİYE NİYE GİTTİN?

Ceyhan Burç Eğitim Kurumuları avukatı Merve Erdeve, gözaltına alınan isimlere yönelik ifade alma işlemlerinin devam ettiğini belirterek, “Gözaltındaki isimler okul müdürleri, şirket hissedarları ve muhasebeciler. Benzer operasyonlardaki sorular yöneltiliyor. Ayrıca insanların seyahat özgürlükleri de sorgulanıyor. Örneğin ‘Şu geziye neden gittin' diye sorulması tamamen seyahat özgürlüğüne aykırıdır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Polis baskınları ve kayyım atamaları ile başarıları gölgelenmeye çalışılan Adana Burç Okulları, bir çok ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında madalya kazandı. 

AMERİKA'YA DAVET EDİLDİLER

Son olarak Burç Koleji öğrencileri New York'taki Sunny Oswega New York Eyalet Üniversitesi ve Terra Eğitim Vakfı tarafından ABD'nin New York eyaletinde düzenlenecek olan Genius Project Olympiad adlı uluslararası bilim ve sanat olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla, 19 Şubat'ta İstanbul, İzmir ve Ankara'da 12 eğitim kurumuna, Çorlu'da 7, Zonguldak'ta 2, Sivas'ta 3, Rize'de 2 ve Adana'da 4, Çorum'da 2, Balıkesir'de 6 okula kayyım atanmıştı. Baskın yapılarak kayyım atanan okullar başarılarıyla dikkat çekiyor. 

55 TÜRKİYE BİRİNCİSİ 70 MADALYA

Fatih Kolejleri, 2016 TEOG'da 41 Türkiye şampiyonu çıkardı. 2016 YGS Türkiye 3.sü ve ilk 1000'de ise 21 derece yaptı. 2015 LYS'de ilk 100'de 53 dereceye imza atıldı. Okul, 2014 TUBİTAK olimpiyatlarında 19 madalya, uluslararası olimpiyatlarda ise 21 madalya topladı. Danimarka'daki 26. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatları'nda ülkemize bronz madalya kazandırdı. 10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda bir dünya 2.liği, dört dünya 3.lüğü elde etti.

ŞAMPİYONLARIN ADRESİ

FEM Dershaneleri, 2015 YGS'de ilk 10'da 8 öğrenci 25 derece çıkardı. Son 20 yılda 55 Türkiye birincisi ve yüzlerce dereceye imza attı. Uluslararası yüzlerce madalya ve Türkiye'de her yıl derece yapan Özel Yamanlar Koleji ise son YGS'de 4 alanda Türkiye birincisi çıkardı. Anafen Dershaneleri'nden, son TEOG'da 7 Türkiye birincisi çıktı. 

Coşkun Eğitim Kurumları son 3 yılda uluslararası olimpiyat ödüllerinde 70 madalya kazandı. 2015 TEOG'da 13 derece yaptı. 40 ulusal ve uluslararası projede dereceye girdi. 

<< Önceki Haber Altın madalyalı okullara kayyım! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER