Altınkaya'nın su sorunu çözüldü


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), Altınözü'nde hayata geçirilen '50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi' sayesinde birçok mahallenin temiz suya kavuştuğunu bildirdi.

Yıllardır altyapıya önem verilmemesinden dolayı paslanan boruların, proje sayesinde baştan sona basınca dayanıklı, temiz borularla yenilendiğini belirten HATSU yetkilileri, içme suyu gitmeyen mahallelere ek şebekelerin çekildiğini belirtti. Yetkililer, Altınkaya'da su çıkmayan yüksek noktaların problemini çözmek için Tepehan Mahallesi'nde kullanılmayan içme suyu deposunun devreye alındığını ve depodan mahalleye 63'lük borularla toplamda 1720 metre ek su şebekesinin çekildiğini ifade etti.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle sakinlerinin temiz ve kesintisiz suya kavuştuğunu aktaran yetkililer, Erbaşı ve Kılıçtutan mahallelerinde de devam eden şebeke döşeme çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Yayladağı, Samandağ, Belen ilçelerinde hayata geçen projesi kapsamında Altınözü'ne döşenecek olan 27 km'lik su hattının 25 km'sinin döşendiği belirtildi.

Eski Altınkaya Belediye Başkanı Mustafa Kaves, Tepehan Mahallesi'nde yaptırılan su deposunun bulunduğunu ve deponun uzun bir süredir kullanılmadığına dikkat çekerek, "Mahallenin yüksek noktalarında bir sıkıntı vardı. Depoyu işleme alarak ve depodan mahalleye kadar şebeke döşeyerek ana şebekeye bağladılar. Bundan sonra mahallemizde su sıkıntısı olmayacak. Bu güzel çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'a teşekkür ediyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Altınkaya'nın su sorunu çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER