Amansız hastalıklara check-up ile önceden önlem alınabiliyor


Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları uzmanlarından Prof. Dr. Osman Kaftan, kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinin check-up ile erkenden belirlenip tedavi edildiğini söyledi. Prof. Dr. Kaftan, kanser, şeker, yüksek tansiyon, şişmanlık, gibi kalıtımsal ve kronik hastalığı olanların özellikle check-up yaptırması gerektiğini söyledi.

Kaftan, "Check-up hastalanmadan önce kişinin kendini ve vücudunu tanıması için bir fırsattır. Yaşam koşullarının yoğun temposu, dengesiz-sağlıksız beslenme ve yaşanan stres vücut üzerinde olumsuz gelişmelere neden olmaktadır. Birçok hastalığın sonuç olarak olumlu tedavisi erken tanı ile mümkündür.Sadece yapılan kan tahlili ile örneğin şeker, kolesterol vb kronik hastalıkların varlığı tespit edilebilir. Kişinin yaşam kalitesini artırabilmek adına beslenme alışkanlıkları ya da ihtiyaç halinde ilaç tedavisi başlanabilir." dedi.

"AİLEDE HASTALIK OLANLAR ÖZELLİKLE DİKKAT ETMELİ"

Ailesinde kanser, şeker, yüksek tansiyon, şişmanlık, koroner kalp gibi kalıtımsal ve kronik hastalığı olanların özellikle check-up yaptırması gerektiğini vurgulayan Kaftan, "Yoğun tempoda ve stres altında çalışanlar, ilede akciğer hastası, alkol ve hepatit virüsüne bağlı karaciğer hastaları, sigara ve alkol kullananlar, evlenmeye ve gebeliğe hazırlananlar (kan uyuşmazlıkları, kan hastalıkları vs tespiti için...) Check-up yaptırması gerekir" diye konuştu.

Prof. Dr. Kaftan her sağlıklı bireyin yılda bir kez check -up yaptırmasının son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Amansız hastalıklara check-up ile önceden önlem alınabiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER