Sağanak yağmur, Bartın’da sele yol açtı!

BARTIN’ın Kurucalişe İlçesi ve Tekkeönü Köyü ile Amasra İlçesi’ne bağlı Göçgündemirci Köyü’nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dereler taşdı. Bu yerleşim birimlerindeki ev ve işyerlerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı, araçlar denize sürüklendi. Bartın'ın Amasra ilçesinde otobüsteki 45 yolcu, yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı

Sağanak yağmur, Bartın’da sele yol açtı!

Bartın’da gece etkisini artıran sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Bartın merkezde metrekareye 73.7 kilogram yağış düştü. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye hoparlöründe anons yapılarak halka olası sele karşı önlem almaları yönünde uyarı yapıldı.
Kastamonu'nun Cide İlçesi'nden İstanbul'a giden otobüsteki 45 yolcu,  Bartın'ın Amasra İlçesi'ne bağlı Göçgündemirci Köyü mevkiinde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı.

KURUCAŞİLE SELE TESLİM

Yağmur, Kurucaşile İlçesi’nde sele yol açtı. İlçeden geçip denize dökülen dere taştı. İlçe merkezi sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Araçlar Kurucaşile Limanı’na sürüklendi. Liman kıyısındaki tersanede bulunan tekneler de sel sularıyla denize sürüklendi. Sel nedeniyle Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı. Bazı araçlar sel sularında mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri, araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Yollarda yağmurun etkisiyle çok sayıda heyelan meydana geldi, ağaç devrildi.

2 KÖYDE 1 METRE SEL SUYU

İlçeye bağlı Tekkeönü Köyü’nde de dere taşması sonucu sel meydana geldi. Köyün merkezinde su seviyesi 1 metre yükseldi. Araç ve tekneler denize sürüklendi. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu. Amasra’ya bağlı Göçgündemirci Köyü de dere taşması sonucu sel suları altında kaldı. Evleri su bastı. Araçlar suya gömüldü. İlçeye bağlı Çakraz tatil beldesi de aynı şekilde sele teslim oldu.

"KİMSE EVİNDEN ÇIKAMIYOR"

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü Köyü’nde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor" dedi.

OTOBÜSTE 45 YOLCU MAHSUR

Kastamonu’nun Cide İlçesi’nden İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Bartın’ın Amasra İlçesi’ne bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii’nde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Dere üzerindeki köprüde kalan ve içinde 45 yolcusu bulunan otobüse, AFAD ekiplerinin bot ve iş makineleriyle ulaşma çabası sonuç vermedi. Otobüsteki yolcuları kurtarmak için AFAD Başkanlığı’ndan helikopter istendi. Ankara’dan gelecek helikopterin otobüsteki 45 kişiyi alarak Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın pistine indireceği belirtildi. Bartın Valisi Nusret Dirim, otobüsün çevresinde yaklaşık 1 kilometrelik alanın suyla kaplı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Otobüsün etrafı tamamen suyla kaplı. Otobüs köprüde mahsur kaldı ve hareket edemiyor. Karadan otobüse ulaşmak mümkün olmadı. Yolda bazı yerlerde göçükler var. Botla ve iş makinesiyle ulaşmayı denedi arkadaşlar, ancak olmadı. Helikopter Ankara’dan hareket etmek üzere. Havadan müdahale ederek yolcuları kurtarmaya çalışacağız. Şu anda otobüsün sürüklenme riski yok. Otobüstekilerle telefon bağlantımız var. Hayati bir risk söz konusu değil."

Vali Dirim, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre kentte yarın öğle saatlerine kadar yağışın devam edeceğini, Bartın kent merkezinden daha çok sahil bölgelerinde etkili olan yağışa karşı tedbirleri aldıklarını söyledi.

<< Önceki Haber Sağanak yağmur, Bartın’da sele yol açtı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER