Amasya'da acil servislerde yoğunluk yaşanıyor


Havaların birden soğuması nedeniyle Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde hasta yoğunluğu yaşanıyor.

Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Operatör Doktor Faruk Tonga, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son günlerde acil servislere müracaat eden hasta sayısında önemli derecede artış yaşandığını söyledi. Yaşanan artışın büyük çoğunluğunun gribal enfeksiyon ve buna bağlı komplikasyonlar olduğunu kaydeden Tonga, "Bu artış daha önceki yıllarda yaşanan artış dönemleri göz önünde bulundurulduğunda, yaklaşık olarak 10 ile 15 gün süreyle artarak devam edeceği ve daha sonraki 10 ila 15 gün içerisinde de azalacağı ön görülmektedir. Bu durumda acil müracaat sayılarının artışının başladığı ilk günden itibaren gerekli tedbirler alınmış, acil serviste görevli personel sayısı artırılmış, ek vardiyalar konulmuş ve bazı gündüz üniteleri gece de çalıştırılmaya başlatılmıştır." dedi.

Acil servise başvuran hastaların çoğunun bekleyebilen ve ayakta muayene olabilecek hastalar olduğunu belirten Tonga, "Bu nedenle acil servisimizdeki hasta yoğunluğunun gerçekte Yeşil Alan bölümünde olduğu tespit edilmiştir. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile de irtibata geçilmiş olup, bu hasta yoğunluğunun yaşandığı dönem için ilave personel görevlendirilmesi için gerekli işlemler başlatılmıştır.
Acil servisimize bu yoğunluk dönemde başvuran hasta ve hasta yakınlarımıza gecesini gündüzüne katıp bayram, tatil demeden özveriyle çalışan tüm sağlık personeline yardımcı olmaları arzu ederiz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Amasya'da acil servislerde yoğunluk yaşanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER