Amasya'da 'Çok boyutlu okuryazarlık projesi' başlıyor

Amasya'da 'Çok boyutlu okuryazarlık projesi' başlıyor

Amasya'da Çok boyutlu okuryazarlık projesi kapsamında öğretmen adaylarına 21. yüzyıl okur yazarlıkları ve uygulamaları eğitimi verilecek. Amasya Üniversitesi tarafından başlatılan ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen projeye öğretmen adayları gerekli başvuruları yaparak projeye dahil olacak.

Proje Yürütücüsü Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rumiye Arslan, proje kapsamında öğretmen adaylarına okuryazarlık kavramının günümüzdeki anlamından yola çıkarak 21. yüzyıl okuryazarlık türleri tanıtılacaktır. Kursiyerlerin yeni okur yazarlıklar konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirecek seminer ve eğitimler düzenlenerek, eğitim ve öğretim süreçlerinde okuryazarlık türlerinden faydalanma yolları, alan uzmanı koordinatörlüğünde tanıtılacak ve uygulatılacak." dedi.

Okuryazarlığın birçok bilgi ve beceriyi içine alarak farklı metin türlerini okuyabilmeyi ve yazabilmeyi ifade ettiğini belirten Arslan, projenin amacını hayat boyu öğrenebilen, kendini yenileyebilen bilişsel ve duyuşsal açıdan yetkin bireyler yetiştirebilmek olduğunu kaydetti.
Arslan şunları söyledi, "Eğitim sisteminin en önemli ve kritik öğesi öğretmen olduğuna göre, öğretmen yetiştiren kurumlar, var olan toplumsal ve teknolojik duruma değil, gelecekteki muhtemel durumları göz önünde bulundurarak nitelikli öğretmenler yetişmelidirler.
Öğretmen adaylarının lisans eğitimlerini en üst düzeyde yeterliliklerle tamamlayabilmeleri için ve mesleki yaşantılarında çarpan etkisiyle öğrencileri öğrenmeyi bilen, bilgiye doğrudan ulaşabilen, aktif, katılımcı ve eleştirel düşünen bireyler olarak yetiştirebilmeleri için yeni yüzyıl okuryazarlık becerilerini kazanmaları gerekmektedir. Kursiyerlerimize, geleneksel okuryazarlık, bilgi okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, görsel okuryazarlık, fen okuryazarlığı, aktif öğrenmede ve öğretimde okuryazarlık becerilerinden faydalanma yollarını öğretmeyi hedefliyoruz."

Arslan, 24-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında Amasya İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilecek eğitimlere kabul edilecek öğretmen adaylarında aranan kriterlerin, daha önce benzer bir projeye katılmamış olmak, Çok Boyutlu Okuryazarlık projesine katılmak için gönüllü olmak, farklı üniversitelerin eğitim fakültesi ilköğretim programlarında okuyor olmak gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Amasya'da 'Çok boyutlu okuryazarlık projesi' başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER