Ambalajsız peynir satışı yasaklanıyor vatandaş tepkili

Ambalajsız peynir satışı yasaklanıyor vatandaş tepkili

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle yürürlüğe giren yeni 'Peynir Tebliği'ne göre üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya arzına kadar birçok yenilik getiren düzenlemeyle artık peynir ambalajsız satılamayacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle, 8 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni 'Peynir Tebliği'nde uygulama 1 Ocak 2016'da başlıyor. Açıkta veya gıda ambalajına uygun olmayan poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak.

Açıkta peynir satışının yasaklanmasına hem satıcılar hem de vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar tatmadığımız bir peyniri satın almak istemiyoruz derken, satıcılar ise fabrika üretimi peynirleri vatandaşlar tüketmiyor diyorlar. Peynir satıcısı Ömer Yüksel, "Siverek'te böyle bir şey mümkün değil millet damak tadına bakması gerekir. Damak tadına bakmadı mı fabrika zanneder fabrika peyniri de Siverek'te tüketilmiyor. Tüketilmediği zaman da satılmaz." şeklinde tepki gösterdi.

Mesut Kızılkaya da "Görmediğimiz peynirleri, fabrikadan mı şirketlerden mi gelen peynir olduğunu bilmediğimiz, tatmadığımız peynirleri almak istemiyoruz. Ambalajsız peynir olursa tadına bakarız, tadına göre alır evimize rahatlıkla götürürüz. Ambalajlı olduğu zaman tadına bakamayız, rengine, temiz olup olmadığını anlamayız." sözleriye yapılacak uygulamala karşı çıktı. CİHAN
<< Önceki Haber Ambalajsız peynir satışı yasaklanıyor vatandaş tepkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER