Ambarlı-Topçular Ro-ro seferleri başladı


İDO, İstanbul trafiğini rahatlatacak projelerden birini daha hayata geçirdi. Ambarlı-Topçular hattında Ro-ro seferlerine başlandı.

İDO, deniz ulaşımında önemli bir avantaj sağlaması beklenen ve Marmara'nın iki yakasını bağlayan Ambarlı-Topçular Ro-ro seferlerini başlattı. İlk sefer dün gerçekleşti.

Yeni hat ve Ro-ro seferleri hakkında değerlendirmelerde bulunun İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, hattın Trakya Bölgesi, Kuzey Marmara Bölgesi, Çerkezköy Bölgesi'nden gelip, Güney Marmara, İç Ege ve Akdeniz güzergahını takip eden firmalara büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Açıklamada, projenin İstanbul ve Marmara çapında akaryakıt tüketimini azaltarak, hem ülke ekonomisine katkı sağlayacağı hem de çevreye salınan karbon oranını azaltacağı kaydedildi. Çevresel faydalarının yanı sıra TIR ve kamyon şoförlerine de büyük avantajlar sağlaması beklenen projenin, seyirleri sırasında şoförlerin dinlenmesine fırsat vererek trafik kaza oranlarını azaltması amaçlanıyor.

Bunun yanında TIR ve kamyonların 06.00-10.00 ile 16.00-22.00 arasında trafiğe yasaklı olduğu saatlerde yola deniz üzerinden devam etmelerine fırsat verecek olan yeni Ro-ro hattı ile nakliye sürelerinin kısalacağı belirtiliyor.

Proje kapsamında, Ambarlı Kumport iskelesinden ve Topçular'dan karşılıklı olarak günde 1 sefer gerçekleştirecek. Ro-ro seferleri, Ambarlı'dan 21.15'te, Topçular'dan ise 16.30'da olacak. TIR ve kamyon geçişinin yapılacağı bu hattın seyir süresi ise 3,5 saat olacak. Ortalama 40 araç taşıma kapasitesine sahip olacak İDO'nun "Balıkesir 10 " isimli yeni Ro-ro gemisi, tamamen Türk tersanelerinde bu hatta sefer yapmak üzere üretildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ambarlı-Topçular Ro-ro seferleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER