Karnında öyle bir şey unuttular ki

İstanbul’da, karın ağrısıyla kaldırıldığı hastanede dalak ameliyatı olan 35 yaşındaki Fatma Soylu’nun karnında, organları ayırmaya yarayan cerrahi mala unutuldu.

Karnında öyle bir şey unuttular ki

Ameliyattan 43 gün sonra şiddetli karın ağrısının gerçek nedenini öğrenen Soylu, farklı bir hastanede karnından çıkartılan yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki malayı görünce bayıldı. Soylu, malayı unutan doktorların kendisinden özür dahi dilemediğini, alelacele yeni bir ameliyat yaparak ‘küçük bir alet unutulmuş, onu çıkaracağız, olumsuz hiçbir şey yok’ dediğini söyledi. 



Karın boşluğundaki ağrı nedeniyle 1,5 ay önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Fatma Soylu’ya, spontane dalak patlaması teşhisi konuldu. Ameliyat olması gerektiği söylenen Soylu, geçirdiği operasyonun ardından 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak Soylu’nun hayatı bu saatten sonra tam anlamıyla kâbusa döndü.

Ağrıları azalmak yerine katlanarak artan ve yürümekte bile zorlanan Soylu, ameliyattan sonra 3-4 kez daha aynı hastaneye gitti. Şiddetli ağrıları olduğunu söylemesine rağmen, bunların ameliyat sonrası için normal olduğu ve hatta bu sancıları abarttığı ifade edildi. “Yaklaşık 42 gün boyunca ağrım ve sızım hiç dinmedi. Beni yerlere yatıracak şekilde ağrılarım oldu. Sürekli içime bir şeyler batıyor, sanki kalbime bir şey saplanıyor gibi acılar hissediyordum.” diyen Soylu'dan ağrıları abarttığı düşünülerek psikolojik tedavi alması istendi. 



‘ÇOCUKLARIMI EĞİLİP ÖPEMİYORDUM’

Yaşadıklarını anlatan Fatma Soylu, “Benim 4 çocuğum var, düşünün kendi çocuklarımı öpüp sevemiyorum, eğilemiyorum bile. Hastaneye her gittiğimizde sadece dikişlerime bakıldı, tomografi ya da röntgen çekilmedi. Bana ‘bunlar ameliyat sonrası ağrılardır, hiçbir şekilde sıkıntı yapmayın. 6 ay kadar sürecek’ denildi.” ifadelerini kullandı. 

‘DOKTOR ‘AĞRIYI ABARTIYORSUN’ DEDİ’

4-5 tane ağrı kesici almasına rağmen ağrılarının dayanılmaz bir hal aldığını söyleyen Soylu, “Son gidişimde Haseki Hastanesi’nde tomografi çektirmek istediğini belirttim, Ultrason için hazırlık yapıldığı sırada doktor bana ne acıdır ki ‘benim 8 yıllık cerrahi geçmişim var. Sen bu acıları abartıyorsun’ dedi. Yani uyduruyor muyum? diye sordum. ‘Evet’ dedi. Ablam orada şaka ile karışık ‘içeride bir şey unutmuş olmayasınız?’ diye sorunca da ‘saçmalamayın’ dediler.” şeklinde konuştu. 

‘TOMOGRAFİ GÖREVLİSİ ‘TÜM METAL CİHAZLARI ÇIKARDIĞINIZDAN EMİN MİSİNİZ? DİYE SORDU’

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tomografi görevlisi ‘içeride bir şey var. Tomografiye bütün metal cihazları çıkararak girdiğinizden emin misiniz? diye sordu. Ben de üzerimde metal bir şey olmadığını söyledim. Platin gibi bir şey koymuş olsalar doktorlar zaten bize söylerdi herhalde dedim. Sonra ortalık karıştı. Allah’tan eşim işin başından beri bilgisayardaki görevlinin başından hiç ayrılmadı. Yoksa belki o dakika üstü kapanacaktı olayın. Hemen 2-3 cerrah başıma geldi ve 'küçük bir operasyonumuz daha olacak, içeride ‘küçük’ bir alet unutulmuş. Ama sağlığınızı etkileyecek bir durum yok’ dediler. Ama bu arada ne bir özür, ne de siz bu kadar çekmişsiniz bizim hatamız özür dileriz gibi hiçbir şey de yok. Sadece alelacele beni ameliyata almaya çalıştılar.” 

Artık hastanedeki doktorlara karşı güven duygusunu kaybettiği için hemen hastaneden çıkmaya çalıştığını söyleyen Soylu, doktorların hemen ameliyat yapılması konusunda ısrarcı davrandıklarını ve hatta zaman kaybı olması durumunda doğabilecek sorumluluğu kendilerinin alamayacağını söylediğini aktardı. Soylu, “Ben açıkçası korktum, nasıl güvenebilirim bundan sonra onlara? Öyle bir şok yaşamıştım ki. Küçük bir parça dedikleri için de biz hala acaba vida mı tampon mu? diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. 



’30 SANTİMLİK MALAYI KARNIMIN NERESİNDE UNUTTULAR? BİLEMİYORUM’

Haseki Hastanesi’nden çıkıp özel bir hastanede ameliyat olan ve karnından çıkarılan 30 santim uzunluğundaki ‘cerrahi ekaratör mala’yı gösteren Soylu, “Bu büyüklükteki bir malayı karnımın neresinde unuttular bilmiyorum. Ama içimden çıkan şey bu. Özür dilemedikleri gibi bunun olabilir bir durum olduğunu söylediler.” dedi. Malayı ilk gördüğünde bayıldığını büyük bir şok yaşadığını belirten talihsiz kadın, doktorunun en az bir sene boyunca korseyle gezmesi gerektiğini, en küçük bir ağırlık kaldıramayacağını ve hiçbir iş yapamayacağını kendisine anlattığını söyledi. 

‘TÜM HUKUKİ GİRİŞİMLERİ BAŞLATTIK’

Malayı karnında unutan doktorlar ve hastane hakkında bütün hukuki girişimleri başlattıklarını ve Sağlık Bakanlığına da konuyu ilettiğini belirten Soylu, “İnşallah bu sefer devlet, kendi hastanesi olduğu için beni göz ardı etmeyip beni de göz önünde bulundururlar ve benim hakkımı yemezler. Sadece bunu istiyorum.” dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Karnında öyle bir şey unuttular ki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER