Ameliyat oldu, 6 haftada 21,5 kilo verdi


Hayatının büyük bir bölümünü aşırı kilo problemleri yaşayarak geçiren Oğuzhan Çekiç, tüp mide ameliyatı oldu ve altı haftada 21,5 kilo verdi.

Ameliyattan iki gün sonra Çekiç'in normal hayatına döndüğünü ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, normal yolla kilo veremeyenlerin umudunun obezite cerrahisi olduğunu belirtti. Ameliyat sonrası hızlı bir şekilde kilo kaybı yaşadığını belirten Oğuzhan Çekiç, "Ameliyatın üzerinden altı hafta geçti ve şuana kadar toplam 21, 5 kilo verdim. Gerçekten inanılmaz bir durum benim için. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorum Cavit Göktaş'a ve Diyetisyen Eray Albayrak'a teşekkür ediyorum." dedi.

Aynı seansta iki ameliyat gerçekleştirdik. Çekiç'e gerçekleştirmiş oldukları ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cavit Göktaş, "Vücut Kitle İndeksi 51 olan hastamızda, reflü de mevcuttu. Bu nedenle hastamıza mide küçülme ameliyatıyla aynı seansta, reflü ameliyatı da planladık. Hastamıza başarılı bir şekilde sleeve gastrektomi ameliyatının yanı sıra, reflü ameliyatı da gerçekleştirmiş olduk. Oğuzhan Çekiç'te ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmedi ve kendisini üçüncü gün taburcu ettik. Ekibimizle birlikte İskenderun'da böyle bir hizmet verdiğimiz için mutluyuz" açıklamasında bulundu.

Aşırı kiloların vücut sağlığını tehdit ettiğinin altını çizen Op. Dr. Cavit Göktaş, obezitenin ciddi bir sağlık sorunu olduğunu ve birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini vurgulayarak, "Aşırı kiloya sahip kişilerde; şeker hastalığı, tansiyon, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklar görülmektedir. Bu sebeple, kişinin kaliteli yaşam süresi de azalmaktadır. Fakat gerçekleştirmiş olduğumuz uygulamalar sonrasında obezite hastaları; şeker hastalığından, hipertansiyondan, solunum sıkıntılarından, reflüden yüzde 90 seviyelerinde kurtulabilmektedir." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ameliyat oldu, 6 haftada 21,5 kilo verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER