Ameliyatla 240 kilodan 130 kiloya düştü


Kansere bağlı obezite hastası, iki yılda gerçekleştirilen iki ameliyatla 240 kilodan 132 kiloya düştü. Kanser hücrelerinden de kurtulan hastanın 6 ay sonra 100 kilonun altına düşeceği ifade edildi.

Ayşe Öztaş (50), 7 yıl içerisinde 90 kilogramdan 240 kiloya çıktı. Birden çok organdaki tümöre bağlı bir obezite hastası Ayşe Öztaş, ilk ameliyatını 2014 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde oldu ve 240 kilodan 156 kiloya düştü. İki yıl sonra hatalığı tekrar nükseden Öztaş, ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer'in yeni görev yeri Antalya OFM Hastanesi'ne geldi. Burada pankreas bezindeki ve böbrek üstündeki tümörle ilgi 5 ayrı bölgeden ameliyat olan hastanın ayrıca dizlerine kadar sarkan yağları da alındı. Öztaş, bu ameliyatın ardından 25 kilo daha vererek 132 kiloya düştü. Öztaş, 20 günün ardından taburcu edildi.

SÜMER: DÜNYADA BİR İLK

Ameliyatları gerçekleştiren Doç. Dr. Aziz Sümer, kötü huylu tümör yüzünden hastalığının tekrarladığını ve vücudundaki birçok organa yayıldığını, bundan dolayı kan şekeri düşen hastanın komaya girdiğini söyledi. Öztaş'ın hastalığının tekrarlayan tümörlerinin olması hem de Mem 1'in (kanser türü) olması birden fazla organında bulunmasının dünyada bir ilk olduğunu anlatan Sümer, Antalya'da gerçekleştirilen bilimsel kongreye sunduklarını ve dünyada ilk olarak gerçekleştirilen ameliyat unvanı aldıklarını aktardı. Sümer, şunları kaydetti: "Hastanın pankreasında, böbrek üstü bezi, paratiroid bezi, beyindeki hipofiz bezi ve yağ dokusun tümörleri vardı. Ona bağlı dokusu iltihabı çok fazla olduğu için aynı seansta hastanın neredeyse dizlerine kadar sarkan yağ dokusunu karın bölgesini de ameliyatla toparlayarak vücudundan çıkarmış olduk."

AYŞE ÖZTAŞ: EN ÇOK YÜRÜMEK İSTİYORUM

Ameliyat sonrası dünyaya yeniden gelmiş gibi olduğunu ifade eden Ayşe Öztaş, tek arzusunun ise yeniden yürümek oluğunu söyledi. Öztaş duygularını şöyle dile getirdi: "Çok rahatladım. Çok güzel oldu. En çok dışarıda yürüyerek gezmeyi özledim. Geziyordum ama arabayla artık yürüyerek gezmek istiyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Ameliyatla 240 kilodan 130 kiloya düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER