'Ameliyatlı bir insanın tutuklanıp hapse atılması ahlaka, vicdana sığar mı?'

Beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olduktan bir hafta sonra gözaltına alınan İlahiyatçı-Eğitimci Abdullah Aslan, İzmir Şakran Cezaevin'de zor günler geçiriyor. Aslan'ın yakınları tutuksuz yargılanması için yardım çağrısında bulundu.

SHABER3.COM

Türkiye'de 15 Temmuz kontrollü darbe girişimi ardından 70 binden fazla kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan hasta, yaşlı ve bebekler cezaevi şartlarında çok zor şartlarda hayatlarını idame ettiriyor.

Hastaların tedavileri için gerekli çabayı göstermeyen cezaevleri yönetimleri, orada hayatlarını kaybeden insanların ölümünden sorumlu durumda. İki gün önce tedavisi yapılmadığı için hayatını kaybeden Öğretmen Halime Gülsu'nun ölümü herkesi derinden etkiledi.

KHK ile çalıştığı kurum kapatılan İlahiyatçı-Eğitimci Abdullah Aslan, Kasım ayında beynindeki tümör nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyatın üzerinden bir hafta sonra gözaltına alınan Aslan, hijyenik bir ortamda dinlenmesi ve düzenli olarak pansuman yaptırması gereken süreci gözaltında geçirdi.


Uzun gözaltı sürecinden sonra İzmir Şakran Cezaevine gönderilen Aslan, hasta haliyle aylardır tutuklu bulunuyor. Aslan'ın yakınları, "Ameliyatlı bir insanın tutuklanıp hapse atılması ahlaka, vicdana sığmıyor. Tutuksuz yargılanmalı. Yardım eder misiniz?" diyerek yardım çağrısında bulunuyor.
<< Önceki Haber 'Ameliyatlı bir insanın tutuklanıp hapse atılması ahlaka,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER