Ameliyatlı kadın savcılıkta fenalaştı

Şeffaflığın ve kayıt içiliğin göstergesi olan bankacılık sistemi üzerinden dernek ve vakıflara yapılan bağışlar, bankaya para yatırmak savcılık soruşturmasına konu oldu. İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlar neler yaşadı?

Ameliyatlı kadın savcılıkta fenalaştı

Ameliyatlı kadın savcılıkta fenalaştı

Gözaltına alınanlardan bazılarını ifade alma işlemi işkenceye dönüştü. Önce 6 aylık hamile bir kadını nezarete koydular, ardından da 6 aylık bebeği annesinden ayırarak 3,5 saat aç bıraktılar. Yeni mide ameliyatı geçirmiş bir kadını da sağlık problemini göz ardı ederek ifadesini hemen almadan iki gün nezarethanede beklettiler. Dün adliyeye sevkedilen mide ameliyatlı kadın, daha fazla dayanamayarak savcılık sorgusu sırasında fenalık geçirdi. Kadının avukatı yaşananlara tepki gösterirken, “Yeni ameliyat olmuş birini 2 gün gözaltında tutmak ne yasal ne de insanidir. Savcı 1 günlük gözaltıdan sonra serbest bırakabilirdi ama yapmadı.” dedi.

Zekat, sadaka, burs ve kurban bağışı suç sayıldı

Gözaltına alındıktan sonra emniyette ifadeleri alınan kişilere ilginç sorular soruldu. Hayırseverlere yönelik yapılan tüm operasyonlarda da benzer sorular sorulması dikkat çekti. Daha önce hayır işleri yapanlara yönelik diğer nefret operasyonlarında olduğu gibi burada da ifadesi alınanlara şöyle  sorular yöneltildi: “Kurban, burs bağışladın mı?”, “Herhangi bir gazete, dergi, kitap vs aboneliğin var mı?”, “Fethullah Gülen’i tanır mısın, hiç sohbetinde bulundun mu”, “Banka işlerini hangi bankadan yapıyorsun ve sebebi nedir”, “Fethullah Gülen size göre kimdir?”


<< Önceki Haber Ameliyatlı kadın savcılıkta fenalaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER