Amerika, Çin ile değişim programlarını son verdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 5 2020
Paylaş
X Post
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Çin ile ABD arasında gerçekleşen beş kültürel değişim programını sona erdirildiğini açıkladı.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı 4 Aralık'ta web sitesinde yayımlanan duyuruda, “Eğitsel Çin Gezisi Programı, ABD-Çin Dostluk Programı, ABD-Çin Liderlik Değişim Programı, ABD-Çin Transpasifik Değişim Programı ve Hong Kong Eğitim ve Kültür Programı sonlandırıldı." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, "Karşılıklı Eğitim ve Kültür Değişim Kanunu kapsamında finanse edilen diğer programlar karşılıklı fayda sağlarken, söz konusu beş program (Çin) hükûmeti tarafından yumuşak güç propaganda araçları olarak finanse ediliyor." denildi.
ÇİN HÜKÛMETİ SESSİZ
Washington'daki Çin Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı tarafından seçilen programların temsilcileri karar hakkında açıklama yapmadı.
Sonlandırılan değişim programları, ABD Başkanı John F. Kennedy döneminde imzalanan ve yabancı ülkelerle akademik ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlayan “Karşılıklı Eğitim ve Kültür Değişim Yasası'nın (MECEA)” kapsamında gerçekleştiriliyordu.
3 Kasım 2020'de ABD'nin 46'ncı başkanı olarak seçilen Joe Biden başkanlık koltuğunu 20 Ocak 2020'de Donald Trump'tan devralacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hilal görüldü mü? Ramazan'ın ilk günü ne zaman?2.MİT'ten 1 yılda rekor harcama!3.Galatasaray İtalyan devi Juventus'u farklı yendi4.Zonguldak maden faciasında 2 işçi hayatını kaybetmişti: Ocak sahibi tutuklandı5.Hindistan’da Hizmet Rüzgârı: Medeniyetlerin Kucağında Ortak İyilik İçin Buluşmak
6.10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal için Gergerlioğlu’dan AİHM çağrısı7.Kafa karıştıran deprem bildirimi: İsrail'de 7 büyüklüğünde deprem mi oldu?8.Oy kaybını durduramayan AKP'de eski formül devrede9.ABD-İran müzakerelerinin vurduğu altın ve gümüş toparlanmaya çalışıyor10.Prof. Dr. Nicaise'den oruç, Hizmet Hareketi ve Hocaefendi hakkında dikkat çeken yazı

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER











