Amerika, Çin ile değişim programlarını son verdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Çin ile ABD arasında gerçekleşen beş kültürel değişim programını sona erdirildiğini açıkladı.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı 4 Aralık'ta web sitesinde yayımlanan duyuruda, “Eğitsel Çin Gezisi Programı, ABD-Çin Dostluk Programı, ABD-Çin Liderlik Değişim Programı, ABD-Çin Transpasifik Değişim Programı ve Hong Kong Eğitim ve Kültür Programı sonlandırıldı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Karşılıklı Eğitim ve Kültür Değişim Kanunu kapsamında finanse edilen diğer programlar karşılıklı fayda sağlarken, söz konusu beş program (Çin) hükûmeti tarafından yumuşak güç propaganda araçları olarak finanse ediliyor." denildi. 

ÇİN HÜKÛMETİ SESSİZ

Washington'daki Çin Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı tarafından seçilen programların temsilcileri karar hakkında açıklama yapmadı.

Sonlandırılan değişim programları, ABD Başkanı John F. Kennedy döneminde imzalanan ve yabancı ülkelerle akademik ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlayan “Karşılıklı Eğitim ve Kültür Değişim Yasası'nın (MECEA)” kapsamında gerçekleştiriliyordu.

3 Kasım 2020'de ABD'nin 46'ncı başkanı olarak seçilen Joe Biden başkanlık koltuğunu 20 Ocak 2020'de Donald Trump'tan devralacak. 
<< Önceki Haber Amerika, Çin ile değişim programlarını son verdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER