Amerika inceleme başlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 4 2020
Paylaş
X Post
ABD Resmi Gazetesi'nde yayımlanan belgeye göre Avusturya, Brezilya, Çekya, Avrupa Birliği, Hindistan, Endonezya, İtalya, İspanya, Türkiye ve İngiltere hakkında inceleme başlatıldı. Beyaz Saray; Google, Netflix, Facebook ve Twitter gibi şirketlerden Dijital Hizmet Vergisi (DHV) başta olmak üzere Katma Değer Vergisi (KDV) ve stopaj alan bu ülkelerin cevaplarını 15 Temmuz'a kadar göndermelerini istedi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen uluslararası ticareti sekteye uğratacak kararlara imza atıyor. Yeni cephe dijital hizmet vergileri.
ABD önceki gün aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerin uyguladığı “dijital hizmet vergisi” hakkında inceleme başlattı.
Covid-19 sanayi ve hizmet sektörlerinin gelirlerini sert vururken, Amazon ve Facebook gibi şirketler krizin kazananı oldu.
AMERİKA, ULUSLARARASI DİJİTAL VERGİYE KARŞI
Avrupa Birliği (AB) ve Fransa öncülüğünde görüşülmeye başlayan dijital vergiler 160 milyar dolar geliri olan Google gibi devlerin çoğunun ABD merkezli olması sebebiyle ABD’nin mukavemeti ile karşılaştı. Bu yüzden şu ana kadar uluslararası dijital vergiye dair henüz mesafe alınamadı.
Türkiye’nin de aralarında olduğu İtalya, Birleşik Krallık ve Hindistan gibi ülkeler dijital vergi almaya dönük kanunlar çıkarmaya başladı. ABD’nin inceleme başlattığı bu durumun dijital hizmet vergisi kaynaklı yeni ticaret gerilimlerine sebep olabileceği belirtiliyor.
AYRIMCILIK VAR MI, YOK MU?
ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, “Dijital hizmet vergisi uygulayan veya uygulamayı planlayan tüm ülkeleri Google, Amazon, Facebook, Apple ve diğer ABD’li büyük teknoloji şirketlerine karşı ayrımcılık yapıp yapmadıklarını inceleyeceğiz.” dedi.
Lighthizer, "Başkan (Donald) Trump ticaret yaptığımız ülkelerin bizim şirketlerimizi adil olmayan bir şekilde hedef alan vergiler uyguladığını düşünüyor." ifadelerini kullandı.
Lighthizer, ABD’nin şirketlerini ve çalışanlarını ayrımcılığa karşı savunmak için g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi: "Gıda Enflasyonunda Dünyada Son Sıralardayız!"2.31 Mart'ta Aday Çıkarmamıştı: AK Parti Foça Belediyesi'ni Transferle Bünyesine Kattı3.Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yargılandığı Davada Ara Karar Açıklandı: Devam!4.Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütçeleri: İsmail Çanak'tan Savcılıkta Dikkat Çeken Savunma5.5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali Çağatay Serbest Bırakıldı
6.Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyometrik Verileriniz Tehlikede Olabilir!7.Şamil Tayyar’dan Beştepe Zirvesi Yorumu: "Erdoğan-Yavaş Görüşmesi Bir Başlangıç Olabilir"8.Meriç Demir’den Boşanma Sonrası Dikkat Çeken Açıklama: "Tayfun’un Masumiyetine Kefilim"9.230 Bin Liralık Telefona 120 Bin Lira Vergi! YENİ Parti’den Tepki: "Bir Tarafı Sizin, Bir Tarafı Devletin"10.Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi:...

31 Mart'ta Aday Çıkarmamıştı: AK Parti Foça Beledi...

Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yar...

Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütç...

5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali ...





