Amerika serbest düşüşte!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2020
Yatırım bankası Goldman Sachs, daha önce yüzde 4,2 olarak açıkladığı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 2020 yılı küçülme tahminini yüzde 4,6 olarak değiştirdi. Söz konusu daralma yaklaşık 1 trilyon dolara (6,9 trilyon lira) tekabül ediyor.
Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ekonomisi için bu çeyreğe dair küçülme tahminini düşürdü.
Ancak kurum, bazı eyaletlerin Koronavirüs ile mücadelede yeni kısıtlamalar getirmesiyle birlikte salgının eylülde rayına oturacağını belirtti.
Jan Hatzius'un öncülük ettiği Goldman ekonomistleri, tüketici harcamalarının büyük bir ihtimalle bu ve gelecek ay değişmeyecek olmasına karşın, diğer ekonomilerin faaliyetlere devam etmenin mümkün olduğunu ve maske takmak gibi davranış değişikliklerinin yardımı olabileceğini ispatladığını belirtti.
"KISITLAMALARIN TOPARLANMAYI ETKİLİYOR"
Goldman ekonomistlerinin önceki gün yayımladıkları raporda, “Daha sıkı eyalet kısıtlamaları ve gönüllü sosyal mesafenin ekonomik faaliyet üzerinde halihazırda gözle görülür etkisi oluyor.” denildi.
Ekonomistler, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 25 büyümesini bekliyor. Önceki tahmin yüzde 33 idi. Bu da bu yıl için yüzde 4,6 daralma anlamına geliyor. Bankanın önceki küçülme tahmini yüzde 4,2 idi.
Bankaya göre işsizlik bu yılın sonunda en az yüzde 9 olacak. Önceki tahmin yüzde 9,5 idi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


