Ana sınıfı öğrencilerinden Türk büyükleri gösterisi


Özel Gümüşhane Bahar İlkokulu anasınıfı öğrencileri, okul velilerine yönelik sundukları Türk büyükleri gösterisi ilgi gördü. Gecede minikler Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Mihrimah Sultan, Hürrem Sultan, Kösem Sultan gibi tarihte iz bırakan kişilerin rollerine girip hayat hikayelerini anlattı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen gecede öğrencilerin gösterisini değerlendiren Okul Müdürü Aydın Demirci, şu ifadeleri kullandı: "Biz, bizden öncekilerin ektikleriyiz. Bizden sonrakiler de bizim ektiklerimizin, gayretlerimizin semeresi olacaktır. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Konfiçyus, 'Anlat unutayım, göster hatırlayayım, dahil et anlayayım.' demiş. Çocukların nasihatten çok, güzel örneğe ihtiyacı var. Yabancı bir düşünür de çocukların beynini rüzgarlı bir yerde yakılmış bir muma benzetir ve ışığının hep kararsız olduğuna dikket çeker. Resulullah (s.a.v) ise 'Çocuklarınıza değer verin, güzel ahlâk öğretin ve onlar için Allah'tan bağışlanma dileyin.' buyuruyor. Bizler de çocuklarımıza değer vermeli, güzel ahlakı öğretmeli, ışığının kararsız olduğu yerlerde eğitime dahil ederek unutmalarının önüne geçmeliyiz."

Etkinliği hazırlayan anasınıfı öğretmenlerinden Şeker Kılıç, öğrencilerine model olarak gösterecekleri kişilerin, en büyük zenginlik olan tarihte yer aldığını belirterek "Bizim tarihimizde öyle büyük şahsiyetler var ki, bizleri çağlar öncesi güce ulaştırabilir." diye konuştu.

Anasınıfı öğretmenlerinden Gönül Özdemir de Özel Bahar İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı Türk Büyükleri Anma Gecesi programının izleyenlere coşku dolu anlar yaşattığına değinerek, şunları anlattı: "Folklor gösterisi ve mehteran ekibimizin göz doldurduğuna inanıyoruz. Çünkü salonu coştururken, izleyenleri duygulandırdılar. Gecemizde çocuklarımız Türk Büyüklerinden Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Mevlana, Nasrettin Hoca, Mehmet Akif Ersoy, İbni Sina, Yavuz Sultan Selim, Necip Fazıl Kısakürek, Nene Hatun, Tomris Hatun, Şerife Bacı, Mihrimah Sultan, Nurbanu Sultan, Gülbahar Hatun, Hürrem Sultan, Kösem Sultan, Ayşe Hafsa Sultan, Safiye Ali, Sabiha Gökçen rolüne girip onların hayat hikayelerini anlattılar. Böylece öğrencilerimize, anasınıfından başlayarak geçmişimizdeki önemli şahsiyetleri tanıtmış olduk." CİHAN
<< Önceki Haber Ana sınıfı öğrencilerinden Türk büyükleri gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER