Anadolu Ajansı nihayet İmamoğlu'nu önde gösterdi

Gece boyunca büyük bir skandala imza atan Anadolu Ajansı seçim sonuçlarının verilerini aktarmayı kesti. YSK Başkanı Sadi Güven'in İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu söylediği sözleri haber olarak geçen ve tweet atan AA, bu verileri uzun süre haritaya yansıtmadı.

SHABER3.COM

Anadolu Ajansı seçim gecesi saat 23:20'den itibaren veri girişini kesti. Özellikle İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun önde geçtiği haberleri gelirken AA'nın seçim verilerini girmeyi durdurması büyük kaosa yol açtı.

Sabah saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven de gazetecilere açıklama yaparken AA yönetimini topa tuttu. 

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN, AA'YI TOPA TUTTU

Sadi Güven, "AA benim müşterim değil, verileri benden almıyor. Nereden aldığını bilmiyorum." diyerek Anadolu Ajansı'nın sergilediği tutuma tepkisini gösterdi.

Sadi Güven ellerindeki sonuçlara göre, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun 27 binden fazla oyla rakibi Binali Yıldırım'ı geçtiğini de açıkladı.

Öğle saatlerinde Anadolu Ajansı'ndan bir açıklama yapıldı. 

Anadolu Ajansı dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduğu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri abonelerine paylaştı. 

Güncel bilgilerde Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda önde görüldü.






Gündem
Anadolu Ajansı güncel sonuçları paylaştı; İstanbul'da İmamoğlu 1. sırada
Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra veri akışını kısıtlamıştı
anadolu
01 Nisan 2019 13:02

-A+
Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduğu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri abonelerine paylaştı. Güncel bilgilerde Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda önde görüldü.

ANADOLU AJANSI SORUMLULUĞUNU KABUL ETMEDİ

Anadolu Ajans'ından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Anadolu Ajansı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili verilerin aktarılması görevine de sandıkların kapanmasının ardından başlamış ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar veri akışı kesintisiz devam etmiştir.

Bazı sandıklardan sağlıklı veri akışı temin edilemeyince veri aktarımına bir süre ara verilmiş; kalan yüzde birlik sandık sonucuyla ilgili elimize herhangi bir veri ulaşmadığı için de Yüksek Seçim Kurulu'nun sonuçlarının beklenilmesi kararı alınmıştır. 

Bu durum kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Adayların oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu İstanbul için, verilerin sağlıklı bir şekilde geldiği son noktada durup beklemek ve Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan edeceği sonuçları hep beraber görmek en doğru karardır. 

Yüksek Seçim Kurulu geçici olmayan sonuçlarını her zaman olduğu gibi şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmaktadır."

<< Önceki Haber Anadolu Ajansı nihayet İmamoğlu'nu önde gösterdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER