Anadolu Ajansı 'Erdoğan dedi diye' Burseya tepesini bir kez daha düşürdü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 28 2018
Anadolu Ajansı Afrin operasyonunda 6 gün önce Burseya tepesinin alındığını duyurmuştu. Erdoğan'sa bugün 'biraz sonra Burseya tepesi düşecek' açıklaması yaparak ajansı yalanladı. Ajans da konuşmanın ardından 'Burseya tepesi düştü' son dakika bilgisini geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’da Afrin Operasyonu’yla ilgili konuştu. Erdoğan, “Komutanla görüştüm, ‘İnşallah, biraz sonra Burseya tepesini düşüreceğiz’ dedi.” ifadelerini kullanırken konuşmanın ardından kısa süre sonra Anadolu Ajansı stratejik önemi olduğu bildirilen Burseya tepesinin alındığını servis etti.
Oysa ki aynı Anadolu Ajansı Burseya tepesiyle ilgili 22 Ocak pazartesi günü sahadaki muhabirlerine dayandırarak abonelerine “Afrin’de stratejik Burseya Dağı ve üç köy ele geçirildi” başlıklı detaylı bir haber geçmişti. Haberde “TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in doğusundaki Azez’den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı’nı ve üç köyü terör örgütü PYD/PKK’dan temizledi. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi.” ifadelerine yer verilmişti.

Şimdi kafalar daha da karıştı. Zaten alınmış olan bir bölge Erdoğan'ın miting konuşmasında geçtiği için yeni alınmış gibi mi servis edildi yoksa Anadolu Ajansı 6 gün önce yalan haber mi servis etti bilinmiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Yenidoğan çetesine tahliye!4.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi7.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı8.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var9.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”10.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







