Anadolu Atayün ifade vermeyi reddetti

Konya’daki operasyon kapsamında gözaltında tutulan emekli 1. sınıf emniyet müdürü Anadolu Atayün Konya emniyetinde ifade vermeyi reddetti.

Anadolu Atayün ifade vermeyi reddetti

Atayün’ün avukatları ve ailesi, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Anadolu Atayün’ün avukatı Süleyman Küçüksucu, sorgulara katılan avukat meslektaşları ve müvekkiliyle görüştüğünü ifade etti. Müvekkili hakkında bulunan iki dosyanın da içinin boş olduğunu ileri süren Küçüksucu, “Dosyada ciddi bir hukuksuzluk mevcut. Dosya müştekilerinden Nusret Argun'un, Mart 2014’te Anayasa Mahkemesi’ne verdiği dilekçede suç ihdası olduğu iddiasını AYM reddetti. Bunun sebebi halen yargılaması süren bir dosyanın var olması. Ankara’dan gelen dosya tamamen boş. 20 kişinin bugün serbest bırakılması, operasyonun temelsiz, çürük ve hukukla uzaktan yakından alakasının olmadığının göstergesi. Algıya yönelik bir operasyon olduğunun en büyük kanıtıdır. Evlerinden bu insanları sabahın köründe toparlayıp getirdiler. Savcılığa dahi intikal etmeden, soruşturmayı yapan savcı ifadelerini almaya gerek görmeden serbest bıraktı. Bu insanların ciddi bir itibar kaybı oldu. Yasal başvurularımızı yapacağız.” dedi.

Anadolu Atayün: Söyleyin hala hırsız o | Samanyolu Haber
Avukat Mustafa Kökten de müvekkili Anadolu Atayün'ün yakalanmadığını, kendisinin teslim olduğunu vurguladı. Soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle dosya hakkında avukatlara çok fazla bilgi verilmediğini anlatan Kökten. “Soruşturma, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Kanunu, Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi temel kurallarına aykırıdır. Müvekkilim hakkında defaaten beraat ve takipsizlik kararları vardır. Buna rağmen müştekilerin Yargıtay’da bir onama ve Yargıtay’da temyiz incelemesinde olan bir dosyası vardır. Anayasa Mahkemesi’nin Mart 2014’te oy birliği ile almış olduğu karara istinaden bu soruşturma hukuksuzdur. Müvekkilim, soruşturmaya meşruiyet kazandırmamak için emniyette ifade vermeyi reddediyor” diye konuştu.

Anadolu Atayün’ün eşi Birsen Atayün de eşinin 30 yılını vatana millete adamış bir kahraman olduğunu belirtti. Atayün, “Gece gündüz demeden koşturmuştur. Teröristlere hırsızlara ve suç örgütlerine karşı savaşmıştır. Canıyla ailesiyle tehdit edildi. Ölümden döndü. Şimdi ödül olarak göz altındayız. İşlerine geldiği zaman takdirler de verdiler. Ne zaman işi ucu kendilerine dokundu, o zaman sürgünler yaşadık. Her zaman yanında olduk, olacağız. Her şey ortaya çıktığında daha gayretli çalışacak. Ben ona uykusuz ve yorgun savaşçım olarak hitap ediyorum. Ölmek var dönmek yok. Allah var gam yok.” şeklinde konuştu.

Anadolu Atayün’ün annesi Aysel Atayün ise şunları söyledi: “Anadolu Atayün yakalandı denilince şaşırdım. Benim oğlum kendi teslim olmaya geldi. Benim oğullarımın korkacak bir durumları yok. Allaha şükür. Yurt Atayün’ün ziyaretinden geliyorum. Utanacak bir durumları yok. Utanacak olsalar bu kadar rahat konuşamayız. Başları dik. Ciddi ve dürüst insanlar. Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Anne olarak güveniyorum. Elbet çıkacaklar, o hapishane başkalarına da lazım olacak. Hapishanede görmüyorum, istirahata çekildiler.”
<< Önceki Haber Anadolu Atayün ifade vermeyi reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER