Anadolu Atayün'ün eşi konuştu

Operasyon yaptığı kişilerin şikayetiyle cezaevine konulan Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, Mersin'de görev yaptığı dönemde çocuklara sahip çıkarak dağa gitmelerini önledi. Bu çabaları soruşturmalık oldu. Ancak yardım ettiği çocuklar Atayün'ün aleyhinde konuşmayınca skandal soruşturma kapandı.

Anadolu Atayün'ün eşi konuştu

Konya’da usulsüzlükten 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun’un şikayetiüzerine tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün terör örgütünün kullandığı fakir çocuklara sahip çıktığı ortaya çıktı. 


17 Aralık’ın ardından mesleğinden atılıp tutuklanan Atayün hakkında ihtiyaç sahibi çocuklara sahip çıkması nedeniyle soruşturma başlatıldı. Sahip çıktığı çocukların Atayün aleyhinde ifadesi alınmak istendi. Ancak istenen ifadeler alınamayınca soruşturma kapandı.

KULLANILDIKLARINI GÖRDÜ 

2009 yılında Mersin’e tayin olan Atayün, 2011 yılında terör ve çevik kuvvet birimlerinden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı olarak atandı. O dönemde Mersin’in bazı semtlerinde yoğun terör olayları yaşanıyordu. Terör olaylarını yakından takip eden Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün, olaylarda örgütün ön saflarda çocukları kullandığını gördü. Bu duruma çok üzülen Atayün, çocukların okumaları, terör bataklığından kurtulmaları için harekete geçti.

EV ZİYARETLERİNE BAŞLADI 

Anadolu Müdür, olayların yaşandığı mahalledeki emniyet binasının çevresindeki evleri ziyarete başladı. “Çayınız var mı?” diyerek kapılarını çalan Atayün’ü gören aileler düne kadar düşman belledikleri polisi evlerinde misafir olarak gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşıyordu. Anadolu Atayün, girdiği evlerde özellikle çocuklarla iletişim kuruyor, yere bağdaş kurup onlarla sohbet ediyor, çaylarını içiyordu. Birsen Atayün, eşi Anadolu Atayün’ün ev ziyaretleri sırasında insani yaklaşım gösterdiğini, aileler ve çocukların da bu durum karşısında şaşırdıklarını belirtiyor. Birsen Atayün bir anıyı şöyle anlattı: “Bir evde çok şaşıran genç kız ‘Siz neyinize güveniyorsunuz da bizim evimize giriyorsunuz. Ya biz size komplo kurup sizi zehirlersek’ demişti.” 

ARABASINI SATIP ÇOCUK OKUTTU

İhtiyaç sahibi ailelerin taleplerini karşılamak için etrafındaki mesai arkadaşları, esnaf ve iş adamlarıyla iletişime geçen Atayün, kimisine eşya, kimisine yakacak, kimisine de kırtasiye yardımında bulunuyor. Hastalığı olanları doktora götürüyor. Birsen Atayün, “Birçok evde babaları zar zor ikna ederek kızlarını okullara kaydettik. Okul kayıtları, kıyafetleri, kırtasiye, dershane, servis ücretleri karşılanıyordu. Anadolu Bey, veli toplantılarına dahi kendisi gitti. Bunları öncelikle maaşımızdan karşıladık. Yetmediği yerde arabamızı sattık, sosyal medyada kışlık kıyafet, ayakkabı, kırtasiye-kitap kampanyaları yaptık” dedi. Birsen Atayün, eşinin dağa gitmek üzere olan çok sayıda kız çocuğunu örgütün elinden kurtardığını belirtti. Anadolu Atayün’ün sahip çıktığı çocuklardan bazıları üniversiteyi kazandı. Aralarında tıp, hukuk ve ilahiyat gibi bölümleri kazananlar oldu. 


Anadolu Atayün yardımcı olduğu çocuklarla 


BİZ DE SİZİN İÇİN BİR ŞEYLER YAPALIM

Atayün’ün önce çok sevdiği polislik mesleğinden atılması ardından da tutuklanması yaptığı yardım faaliyetlerinin aksamasına neden oldu. Atayün’ün tutuklanması sonrası eşi Birsen Atayün’e çok sayıda mesaj ve mektup gönderen çocuklar, çok sevdikleri Atayün’e haksızlık yapıldığını söyledi. Birsen Atayün, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Her gün bizim için dua ettiklerini söylüyorlar. Aralarında Anadolu Bey’e mektup yazanlar var. Bağlarımız çoğuyla devam ediyor. Beni arayıp ‘bir şeye ihtiyacınız var mı, siz bizim her ihtiyacımıza koştunuz , biz de sizin için birşeyler yapalım’ diyorlar. Cezaevine girdiğini bilmeyenlerden yardım istekleri oluyor.” 

3 AY EViMiZDE MiSAFiR ETTiK 

Birsen Atayün, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun okumak istediğini ancak anne ve dedesinin 'ya evleneceksin ya da dağa gideceksin' diyerek zorla nişanladıklarını, ailenin dövmesi nedeniyle çocuğun iç kanaması geçirdiğini anlattı. Atayün şöyle devam ediyor: "Çocuk birkaç kez intihar girişiminde bulunuyor. Hastanede tedavisini yaptırıp psikolojik destek sağlıyoruz. En son kızı evimize getirdik. 3 ay misafir etik. 15 yaşındaki başka bir kızımızı da evimizde 2 ay kaldı. Öz kızımın nişanına denk geldi. Yaz tatilinde biz nereye gittiysek 5. çocuğumuz olarak onu da her yere götürdük." 

ARACI BOMBALANDI YiNE BiZi BIRAKMADI 

Atayün tutuklandıktan sonra eşi Birsen Atayün’e çok sayıda aile ve çocuktan destek mesajı ve mektup geldi. O mesajlardan bir kaçı şöyle: 

BİZE HEP ŞEFKAT GÖSTERDİ 

Rojbin K: Müdürümüzü ben babamdan öte seviyorum. Aile gibiydik biz. Müdürümüz bizi hiç üzmedi, hep şefkat gösterdi. Okuttuğu çoğu öğrenciyi dershaneye gönderdi. Aile sıkıntıları için evlerine gelip konuşurdu. O tatlı dili her şeyin önüne geçerdi. Bizim dualarımız hep müdürümüzle. 

OKULDA OLMAMIN TEK SEBEBİ O  

A.K: O bizi dershaneye yazdırmıştı. Bu anlattıklarım yaşadıklarımızın sadece bir kısmı. Bize gösterdiği şefkat baba sevgisi bile bize dünyaları verdi. Bize ilk o koşar sıkıntılarımızı giderirdi. Can pahasına bile olsa, kaç kere arabasına bomba atıldı, kaç defa ölümle tehdit edildi inanın ben sayısını bilmiyorum. Ama müdürümüz bizden hiç vazgeçmedi. Benim şu anda okulda olmamın tek sebebi müdürümüz. Allah ondan razı olsun. 

Birsen Atayün eşi Anadolu Atayün’le bir aile ziyaretinde 


ATAYÜN GiDiNCE EMNiYET ÇOCUKLARA KAPANDI 

Mersin'de İl Emniyet Müdürü’nün değişmesinin ardından Çevik Kuvvet’teki çocuklar için ayrılan oda kapatıldı. İhtiyaç sahibi çocuklar valiliğe kadar giderek, emniyet binasındaki odalarının yeniden verilmesini istedi. Ancak çocukların yakarışları karşılık bulmadı. Tam tersine Anadolu Atayün hakkında, gençlerin dağa gitmesine engel olmak amacıyla başlattığı proje hakkında soruşturma başlatıldı. Anadolu Atayün’ün sahip çıktığı kız çocuklarına “Size tacizde bulundu mu?

İSTEDİKLERİ İFADEYİ VERMEDİLER

Siyasal ya da cemaat propagandası yaptı mı” diye sorular yöneltildi. Kız çocuklarının istedikleri ifadeleri vermemesi üzerine soruşturma kapatıldı.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Anadolu Atayün'ün eşi konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER