Anadolu Efes: 77 - Galatasaray Liv Hospital: 75


İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye Basketbol Ligi 20. hafta maçında Anadolu Efes, kendi sahasında Galatasaray Liv Hospital'i 77-75 mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleye Anadolu Efes, Doğuş Balbay, Perperoglou, Dario Saric, Stephane Lasme, Matt Janning beşlisi ile başladı. Sarı – kırmızılılar ise Justen Carter, Patrick Young, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Sinan Güler beşlisi ile sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hücum ağırlıklı oyuncularla başlayan Galatasaray Liv Hospital, maçın ilk bölümlerinde kontrolü ele geçirdi. Anadolu Efes ise Matt Janning'in üçlükleri ile dengeyi sağladı ancak Ender Aslan ve Sinan Güler ile etkili olan sarı – kırmızılılar ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise Justen Carter'in oyuna ağırlığını koyması ile sarı – kırmızılılar bir adım öne geçti ve ilk yarıyı 39-37 önde tamamladı.

İkinci yarıya Matt Janning'in üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes savunmasını sertleştirip farkı azaltmayı başardı. Ancak Heurtel'in son saniye basketine rağmen Galatasaray son çeyreğe 63-62 önde girdi. Tansiyonun yüksek olduğu son bölümde ise Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospital'i 77-75 mağlup etmeyi başardı.

Öte yandan son çeyrekte hakeme yoğun itiraz yapan ve iki teknik faul alan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, hakem tarafından oyundan ihraç edildi.

PERİYOTLAR
1. Periyot: 17-21
2. Periyot: 37-39
3. Periyot: 62-63
4. Periyot: 77-75

ZORAN ERCEG TBL'DE 100. MAÇINDA

Türkiye Basketbol Ligi'nde üçüncü sezonunu geçiren Zoran Erceg, Anadolu Efes karşılaşmasıyla birlikte 100. kez lig maçına çıktı.

Galatasaray Liv Hospital'da 59'uncu lig maçına çıkan Erceg, Beşiktaş formasıyla da 41 kez mücadele etti. Siyah - beyazlı ekipte 14,0 sayı 4,7 ribaund ortalaması tutturan Sırp yıldız Galatasaray'da maç başına 12,0 sayı 5,7 ribaund ile oynadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu Efes: 77 - Galatasaray Liv Hospital: 75 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER