Anadolu işletmelerine markalaşmada destek olacaklar


Anadolu işletmelerine ilham olmak amacıyla 4 ilde düzenlenecek 'Anadolu Markaları' organizasyonunun ilki Gaziantep'te gerçekleşti. Şehrin en büyük markalarının başarı hikâyeleriyle KOBİ'lere markalaşma sürecinde yol gösterdiği etkinlikte, Anadolu'dan yükselen markaların seçileceği 'Anadolu Markaları Yarışması'nın içeriği de paylaşıldı.

Vodafone Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde hayata geçirilen organizasyonun açılış toplantısı Teymur Continental Hotel'de yapıldı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun'un açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş'in moderatörlüğünde 'Gaziantep'in Markaları' paneliyle devam etti. Panele Tiryaki Agro Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çoban, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu konuşmacı olarak katılarak başarı hikâyelerini paylaştı.

Markalaşma konusunda oturumlarla devam eden etkinlikte Marka Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şaylan 'Markalı Ekonomi' ve Nurol GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan 'Gayrimenkulde Marka Yaratmak' başlığı altında sunum yaptı. Kapanışı ise Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu 'Marka Şehir Yolculuğu' başlıklı konuşmasıyla yaptı.

AKSOY: GAZİANTEP'TEKİ ŞİRKETLERİN DİJİTALLEŞME ENDEKSİ YÜZDE 55

Toplantıdaki konuşmasında iş dünyasının hızlı bir şekilde değiştiğini ve işletmelerin de bu değişime ayak uydurarak yarına hazır olması gerektiğini dile getiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şöyle konuştu:

"Bugünden yarına hazır diyebileceğimiz bir işletmenin, müşteri ilişkilerinden bilgi güvenliğine kadar her süreci dijitalleştirmesi önem taşıyor. KOBİ'lerin de işlerini büyütmek ve başarılarını sürdürmek için dijitalleşmeye ayak uydurması şart. Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşması için KOBİ'lerin dijitalleşmesi bir zorunluluk. KOBİ'lerin dijitalleşmesi, 4,5G'li yeni geleceğe hazır olmak açısından da önem taşıyor. Türkiye'de de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve üstün rekabet için ihtiyaçlarını belirlemek üzere Yarına Hazırım Platformu'nu geliştirdik. İşletmeler, sitesindeki uygulamayı kullanarak, Vodafone kullanıcısı olsun veya olmasın, hiçbir ücret ödemeden dijitalleşme endeksini hesaplayabiliyor. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük; Türkiye'nin dijitalleşme endeksini yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz. Yarına Hazırım Platformumuz kurulduğu günden bugüne 2 milyon defa ziyaret edildi. Toplamda 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi. Ek olarak, 800'ü aşkın büyük işletmenin ve kamu kurumunun da dijitalleşme endeksini hesapladık. Yarına Hazırım Platformu'nda Gaziantep'teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Gaziantep'teki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 55 çıktı."

Fibabanka ve çalışmaları hakkında bilgi veren bankanın Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun, "Fibabanka olarak önceliğimiz müşterilerimize uluslararası standartta bankacılık hizmeti vermek, şube ağımızı hızla yaygınlaştırırken bireysel bankacılıktan kurumsal bankacılığa tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunmak." dedi. 5 yıl gibi bir sürede çalışan sayılarını 300'den 1.300'e, şube sayılarını 18'den 68'e çıkarttıklarını aktaran Fibabanka'nın perakende bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı, ayrıca şu bilgileri verdi:

"Aktif büyüklüğümüz ise 900 milyon TL'den 11,2 milyar TL'ye ulaştı. Fibabanka olarak sektörde birçok ilke imza attık, bankacılık hizmetleriyle teknolojiyi bir araya getiren ve müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümleri hayata geçirdik, dijital ürünlerimizle yenilikçi ve hızlı bankacılık anlayışımızı daha da geliştirmiş olduk. Mobil Bankacılık'ta Kurumsal, Ticari ve KOBİ müşterilerimiz için kendilerini özel hissedecekleri bir platform oluşturduk. Sosyal medyaya özel kampanyalarımız, ihracatrehberim.com web sitemiz ile sektörde fark yarattık. Bundan sonra da teknolojik yeniliklerle müşterilerimize yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizi de dijitalleşme konusunda destekliyoruz. Anadolu Markaları'na özel Dijital Dönüşüm Kredisi ile sektörde fark yaratmaya devam ediyoruz."

KOBİ'LERE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KREDİSİ

Etkinlikte, Vodafone Türkiye ve Fibabanka'nın Anadolu Markaları işbirlikleri kapsamında KOBİ'ler için önemli bir yatırım aracı olarak geliştirdiği Dijital Dönüşüm Kredisi de tanıtıldı. Kampanya kapsamında sadece aktif kurumsal Vodafone abonesi işletmeler Dijital Dönüşüm yatırımları için kullanmak üzere Fibabanka Dijital Dönüşüm Kredisi'ne başvurma hakkına sahip olacak. Kredi tahsisi Fibabanka tarafından yapılan kredileri kullanan işletmeler ayrıca kredinin 3 aylık sıfır faizli dönemi boyunca ilk çek karnesini (vergi hariç) ve çek tahsilatını ücretsiz gerçekleştirebilecek. Ayrıca internet şubesinden ve mobil bankacılık uygulamasından ücretsiz havale/EFT ve Türkiye genelindeki tüm ATM'lerden ücretsiz para çekimi/bakiye sorgulaması yapabilecek. Kampanya kapsamında belirlenen Dijital Dönüşüm Kredisi'ne başvurma hakkından faydalanmak için abone işletmelerin FIBABANKA yazıp 6666'ya SMS atmaları gerekiyor. Şifrelerini alan Vodafone Kurumsal abonesi işletmeler, KOBİ Bankacılığı hizmeti veren FIBABANKA şubelerinde şifrelerini yetkililere söyleyerek başvurma hakkından yararlanabilecek.

ANADOLU'NUN YÜKSELEN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması ile İstanbul dışındaki illerde marka bilincini yerleştirmek, 'marka olma' konusunu öne çıkarmak amaçlanıyor. Bu illerdeki markalaşma stratejilerini, marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerinin bir araya getirilip ödüllendirileceği yarışmanın başvuruları 1 Eylül 2016 tarihine kadar adresinden online olarak yapılabiliyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda, Ekim ayında İstanbul'da düzenlenecek finalde 'Anadolu'nun Yükselen Yıldızları' ödüllendirilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu işletmelerine markalaşmada destek olacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER