Anadolu'nun mozaikleri Eskişehir'de görücüye çıkıyor


ECE Türkiye Proje Yönetimi tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, 1-7 Şubat tarihler arasında gerçekleştireceği 'Düşler Mozaiği' etkinliği kapsamında, sergi ve renkli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Gaziantep Müzesi, Şanlıurfa Müzesi ve Hatay Müzesi'nin destek verdiği 'Düşler Mozaiği' etkinliği; minik, genç yetişkin ziyaretçileri sömestr tatilinde mozaik sanatı ile tanıştırmaya hazırlanıyor. Sergi kapsamında Hatay Arkeoloji Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi ve Haleplibahçe Müzesi'nde yer alan mozaikler arasından seçilmiş 12 adet eserin replikası sergilenecek. Sergi alanı, sergilenen mozaiklerin yanı sıra görsel ve yazılı argümanların sunumuyla detaylandırılarak, ziyaretçilerin adeta bir müzeyi ziyaret ediyor gibi hissetmeleri sağlanacak.

Tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan mozaik sanatının, Türkiye'nin en önemli müzelerinde yer alan mozaikler eşliğinde gün ışığına çıkaracak olan proje; antik dünyadan modern zamanlara uzanan bir çizgide bu köklü sanatı gündelik yaşama taşıyacağı belirtildi. Etkinlik alanında teorik ve pratik anlamda mozaik sanatının tüm aşamalarını eğitmenleriyle birlikte deneyimleyecek olan çocuklar aileleri ile birlikte, farklı tekniklerle üretilmiş mozaik taşlar kullanarak çeşitli objeleri dekore edecek. Üç boyutlu mozaik eserler üretecek. Workshopların çocuklarda yaratıcılığı, üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini desteklemek ve kültür-sanat ile çocuk arasındaki bağı güçlendirmek üzere planlandığı kaydedildi.

SERGİ ALANINDA SERGİLENECEK ESERLER İSE ŞUNLAR

Soteria Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Zenci Balıkçı Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Apollon Ve Daphne Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Koç Başları Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Süleyman'ın Düğümü Mozaiği - Hatay Arkeoloji Müzesi, Avlanan Amazonlar Mozaiği (2 Detay) - Haleplibahçe Müzesi, Ktisis Mozaiği - Haleplibahçe Müzesi, Çingene Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi, Okeanos Ve Tethys Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi, Geometrik Desenli Oda Tabanı Mozaiği - Zeugma Mozaik Müzesi, Pasiphae-Daidalos Mozaiği ve Zeugma Mozaik Müzesi.
CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu'nun mozaikleri Eskişehir'de görücüye çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER