Anadolu Üniversitesi'nde polisten öğrencilere müdahale


Anadolu Üniversitesi'nde, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın katılacağı etkinliği protesto etmek isteyen gruba polis müdahale ederek, 4 öğrenciyi gözaltına aldı.

Anadolu Üniversitesi'nde, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın katılacağı etkinliği protesto etmek isteyen 7 kişi, önce gözaltına alındı daha sonra serbest bırakıldı. Vali Tuna'nın katılımıyla Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009'da yapılacak 'Eskişehir'de Geleceğin Sektörleri ve Türkiye-Almanya İşbirliği, Havacılık ve Raylı Sistemler' konulu etkinlik öncesi, Ekonomi ve Tarih Kulübü üyesi olduklarını söyleyen 7 öğrenci salona girdi. Grup üyeleriyle tedbir alan polisler arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin büyümesiyle Çevik Kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alınarak salon dışına çıkartılan 7 öğrenci, bir süre sonra serbest bırakıldı.

Gerginlik dışarıda da devam etti. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine grup Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto ederek sloganlar attı.

Polis, grubun dağılmasını istedi. Grup dağılmayınca arbede yaşandı, polis gruba gaz sıkarak, üniversitenin dışına kadar kovaladı. Bu sırada gazdan etkilenen bir öğrenci yere yığılarak diğerlerin gitmesini istedi. Arkadaşlarının yere yığıldığını görünce yanına gelen üç erkek öğrenci, polis tarafında gözaltına alındı. Polisin kovalamacası sonucu grup üniversitenin dışına çıkarak sokaklarda dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu Üniversitesi'nde polisten öğrencilere müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER