Korona'dan ölenlerin sayısı 150 bini aştı!

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünya çapında bir krize dönüşen Koronavirüs yıkıma devam ediyor Dünya genelinde resmi olarak 2,2 milyon insana bulaşan virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 150 bini aştı.

SHABER3.COM

Koronavirüs salgınında kritik bir eşik daha geride bırakılırken, Worldometers’ın verilerine göre 2,2 milyon insana bulaşan virüs sebebiyle 154 bin kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgınının yeni merkez üssü olan Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ölü sayısı 37 bini geçti. ABD'nin ardından en çok ölümler sırasıyla 20 bin barajını aşan İtalya ve İspanya ile 18 bin kişinin hayatını kaybettiği Fransa.

Türkiye'de ise dün paylaşılan son resmi rakamlara göre corona virüsü nedeniyle bugüne kadar 1769 kişi öldü, 78 bin 546 kişiye tanı koyuldu.

TRUMP: YANINA BİLE YAKLAŞAMAZ

Çin’in salgının başından bu yana şeffaf olmadığı yönünde iddialarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, “Çin, ‘Görünmez Düşman'dan kaynaklanan ölümlerin sayısını iki katına çıkaran bir açıklamada bulundu. Aslında ölümler bundan çok daha yüksek ve ABD'den de çok yüksek. ABD, Çin'in yanına bile yaklaşamaz.” ifadelerini kullandı.

NORMALE DÖNÜŞ PLANI

Trump, Koronavirüs salgını sebebiyle duran ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması için eyalet valilerince izlenebilecek sürece dair planını da açıkladı. 

Trump’ın önce valilerle paylaştığı, daha sonra da basın toplantısıyla halka açıkladığı tavsiye niteliğindeki plan, eyaletlerde ekonomilerin üç safhalı olarak yeniden faaliyete geçirilmesini öngörüyor.

Esnek yapıdaki plana göre, ilk safhada yoğun test imkânının olduğu ve 14 günlük süre içinde vak'a sayısında azalma eğiliminin görüldüğü eyaletlerde faaliyetler kısmi olarak yeniden başlayabilecek.

ALMANYA’DA 4 GÜN ÜST ÜSTE ARTIŞ

Koronavirüs mücadelesi örnek gösterilen ülkelerden Almanya’da yeni vak'alarda üst üste 4 gündür artış yaşanıyor. Robert Koch Enstitüsü, ülkedeki son verileri açıkladı. 

Buna göre son 24 saatte 3 bin 609 yeni teşhis konulurken toplam vak'a 137 bin 439’a yükseldi. 

Toplam can kaybı da 242 artarak 4 bin 110’a ulaştı.
<< Önceki Haber Korona'dan ölenlerin sayısı 150 bini aştı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER