Anamur Meslek Yüksekokulu yeni binasında eğitime başladı

Anamur Meslek Yüksekokulu yeni binasında eğitime başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binasına taşındı. Yapılmasına katkı sunan Prof. Dr. Ali Ayhan'ın isminin verildiği yüksekokul binasının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Anamur Ören Mahallesi'ndeki Prof. Dr. Ali Ayhan Kampüsü Anamur Meslek Yüksekokulu hizmet binasının açılış töreninde konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, binanın iç teşrifatının üniversiteleri tarafından yapıldığını söyledi. Çamsarı, "Kendi öz kaynaklarımızla bu okulu dışarıya ihtiyaç duymadan bitirdik. Ziraat, turizm, madencilik, ulaşım gibi alanlarda fizibilite çalışmalarının ardından Anamur'un ihtiyacı olan bölümler açılabilir." dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de "2 ay önce, okulumuza yürüme mesafesindeki, Türkiye'nin en modern sinema salonlarından bir tanesini, bir kültür merkezini bir hafta önce de kafeteryasını açarak öğrencilerimiz için bir hizmete imza attık." dedi. Başkan Türe, ayrıca birkaç gün içerisinde sadece okula ve öğrencilere hizmet edecek şekilde yeni ve klimalı otobüslerle ulaşım sorununun çözüleceği müjdesini verdi.

Prof. Dr. Ali Ayhan ise şunları söyledi: "Burası güzelliklerin paylaşıldığı bir ortam. Birlikte çalışalım, birlikte büyüyelim, paylaşalım istiyorum. Bu hizmetle sadece ilçemiz değil ülkemiz de kazanacak. Burada pırıl pırıl gençler yetişecek. Herkesin seçtiği mesleği sevmesini ve ilerletmesini tavsiye ederim."

En önemli hedeflerinin, tarım ve turizm alanlarında yapılacak akademik çalışmalarla Anamur başta olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Anamur'un sosyal hayatına katkı sağlayacaktır. Yapılacak akademik çalışmalar ve gerçekleştirilecek projelerle ilçemizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel hayatına ışık tutacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Ali Ayhan Kampüsü Anamur Meslek Yüksekokulu hizmet binasının açılışı için kurdele kesimi yapıldı. 7 bölüm, 6 program ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Anamur Meslek Yüksekokulu, Ören Mahallesi'ndeki yeni kampüste hizmet verecek. 21 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 yiyecek-içecek laboratuvarı, konferans salonu ve çok amaçlı spor sahasından oluşan yeni kampüs içerisinde 430 kişilik öğrenci yurdu da bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Anamur Meslek Yüksekokulu yeni binasında eğitime başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER