Anaokulu öğrencileri atık malzemelerden sergi açtı


Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla Kayseri Kocasinan Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu öğrencilerinin 1,5 ay emekle ve tümüyle atık malzemeler kullanarak yaptıkları 'Benim Mahallem' ismi verilen projenin sergisi açıldı.

Meysu Outlet Alışveriş Merkezi'nde açılan sergide miniklerin yaptıkları maket binalar, mahalle tasarımları büyük beğeni kazandı. Birbirinden bağımsız 104 çalışmanın yer aldığı serginin açılış törenine Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Meysu Outlet AVM Genel Müdürü Caner Sabaner, Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu Müdürü Beycan Doğanay, Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Tülay Uçak, anaokulu öğrencileri ile veliler katıldı.

Protokolün ve minik öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kurdele kesiminin ardından sergi alanındaki çalışmalar davetliler tarafından hayranlıkla gezildi. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Kocasinan Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Tülay Uçak, 'Benim Mahallem' konulu projede okul aile işbirliğini sağlayıp çevre bilincinin oluşturulmasını temin etmek ayrıca evde öğrencilerin ve ailesinin kaliteli zaman geçirmesine imkan sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yapılan bu çalışmalarla mahalle kültürünün yeniden canlandırılmasını hedeflediklerinin altını çizen Uçak, şunları kaydetti: "Bugün sergi açılışını yaptığımız çalışmalarımız, genelde atık malzemeler kullanılarak yapılan eserlerden oluşuyor. Özellikle çocuklarda mahalle kültürünü oluşturarak mahallesinde etrafında var olan eşyalarının farkında olmasını sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalarımızı bugün burada sergiledik. Velilerimiz büyük katkısı ile beraber sergimizi gerçekleştirdik. Sergimizde 104 çalışmamız bulunuyor. Anaokulumuzda okuyan 4-5 yaşlarındaki çocuklarımızın yaklaşık 1,5 ay süren çalışmalarının tümünde doğal ve atık malzemeler kullanıldı. Geri dönüşümle ilgili sergilerimiz yıl boyunca devam edecek. Çevre bilinci oluşturmak adına birkaç sergi ve proje düşüncemiz daha var. Meysu Outlet AVM yiyecek katında sergilemeye başladığımız çalışmalarımızı muhafaza ederek bundan sonra açacağımız geri dönüşüm projeleri ile birleştirmeyi planlıyoruz."

Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu öğrencilerinden Ayşe Deniz'in annesinin yardımı ile yaptığı Deniz Polis Merkezi maketi ise sergiyi ziyaret edenler arasında büyük beğeni topladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Anaokulu öğrencileri atık malzemelerden sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER