Anasınıfı öğrencileri Uzay Evi'nde

Anasınıfı öğrencileri Uzay Evi'nde

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kurulu bulunan Zümrüt İlköğretim Okulu'nda ana sınıfı öğrencilerine uzay ve güneş sistemi ile ilgili eğitici filmler kurulan 'Uzay Evi'nde izlettirildi. Gösterilen eğitici filme çocuklar büyük ilgi gösterdi. Filmde Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenleri hakkında bilgiler verildi.

Zümrüt İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Muhammed Akın gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Okulumuzda eğitimlerini sürdüren anasınıfından 6. sınıfa kadar tüm öğrencilere gökyüzü ve astronomi hakkında eğitici ve eğlendirici sunumların yapılabilmesi için 'Uzay Evi' ismini verdiğimiz platformu kurduk. Bu platform sayesinde öğrencilerimizin uzay ve güneş sistemi ile ilgili eğitici filmleri sunarak onların çok yönlü bilgilerle buluşmalarını sağladık. Bu çalışmayla çocuklar, Dünyamızın da içinde bulunduğu evrenin yapısı ile alakalı karmaşık ve sıkıcı gelebilecek konuları, özellikle son yıllarda popülerliğini artıran üç boyutlu panoramik görüntü ile öğrenme ve gözlemleme şansına sahip oldu. Böylelikle, uçsuz bucaksız evrenimizin sadece geceleri parıldayan cisimlerden ibaret olmadığını, gerçekçi ve eğlenceli bir yolla gözlemleyerek istikbalin göklerde olduğunu sırrına bir adım daha yaklaştılar."

Akın, Uzay Evi'nin normal görüntüleme sistemlerinden farklı olarak geniş kubbe yapısında bir projeksiyon ekranı bulundurması ve gökyüzündeki hareket eden cisimlerin ya da istenen herhangi bir ortamın gerçekçi olarak simülasyonunu sunan bu eğlenceli ve aynı zamanda eğitici küre olduğunu söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Anasınıfı öğrencileri Uzay Evi'nde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER