Anayasa Mahkemesi, Kavala'nın bireysel başvurusunu 29 Aralık'ta görüşecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 23 2020
AYM, uzun süredir tutukluluğu devam eden ve geçtiğimiz günlerde hakkında tutukluluğa devam kararı verilen iş insanı Osman Kavala’nın bireysel başvuru dosyasını 29 Aralık’ta görüşme kararı aldı.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Gezi eylemlerine ilişkin davada tahliyesine ve beraatine karar verildikten sonra başka iddialarla tutuklanan iş insanı Osman Kavala'nın bireysel başvurusunu 29 Aralık’ta görüşecek.
Kavala, "tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği"ni kaydederek Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, 15 Aralık'taki gündem toplantısında, başvurunun Genel Kurula sevkine karar vermişti.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Osman Kavala'nın bireysel başvurusunu 29 Aralık'taki gündem toplantısında ele alarak karara bağlayacak.
DAHA ÖNCE YAPTIĞI BAŞVURU REDDEDİLMİŞTİ
Osman Kavala'nın avukatlarının, "tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluk incelemelerinin hakim/mahkeme önüne çıkarılmaksızın yapılması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" için daha önce yaptığı bireysel başvuru, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 22 Mayıs 2019'da reddedilmişti.
Genel Kurul, kararı 5'e karşı 10 üyenin oy çokluğuyla almıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







