Anayasa Mahkemesi’nden Hidayet Karaca kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 15 2015
AYM, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın yapmış olduğu başvuruyu karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın yapmış olduğu başvuruyu karara bağladı. AYM, Karaca’nın yaptığı başvuruyu, 'başvuru yollarının tüketilmemiş olması' gerekçesiyle 'kabul edilemez' buldu.
AYM’den yapılan açıklamada, Karaca’nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığı hatırlatıldı. Karaca, başvurusunda kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmaksızın, kanuna aykırı delillerin kuvvetli suç şüphesi sayılarak tutuklandığını ifade etmişti. Tutuklamaya itiraz üzerine verilen kararın gerekçesiz olması ve doğal hâkim ilkesine aykırı olarak kurulmuş, tarafsız ve bağımsız olmayan bir mahkeme tarafından yapıldığını aktaran Karaca, gözaltı süresinin aşıldığını ve soruşturma sürecinde kamu görevlilerinin insan haysiyeti ile bağdaşmayan eylemleri nedeniyle kötü muameleye maruz bırakıldığını ifade etmişti. Karaca, ayrıca soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği ile adil yargılanma haklarının ve ifade hürriyetinin ihlal edildiğini kaydetmişti.
AYM, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasını, kötü muamele iddiasını ve gözaltı süresinin aşıldığı iddiasını 'başvuru yollarının tüketilmemiş olması' nedeni ile kabul edilemez buldu. AYM, kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmadığı halde tutuklama kararı verildiği ve itirazın gerekçesiz olarak reddedildiğine ilişkin iddialarını, doğal hâkim, tarafsız ve bağımsız hâkim ilkelerinin ihlal edildiği iddiasını, soruşturma dosyasına erişim imkânı verilmediği iddiasını, ifade hürriyetinin ihlal edildiği iddiasını açıkça dayanaktan yoksun olması nedeni ile kabul edilemez buldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!5.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!
6.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi7.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!8.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!9.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!10.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...

AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!


