Anayasada dindar, sermayede laik

SPK Başkanı Ertaş, borsada endişeyle karşılanan “Herif”e sahip çıktı. Paranın nereden geldiğinin sorgulanmasına karşı çıkan Ertaş, kara paraya davetiye çıkardı.

Anayasada dindar, sermayede laik

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, borsada önemli hacimlerle işlem yapan ‘Herif’ için “Her gelenin peşine düşüp ‘Bu nereden geldi, bu herif miydi, adam mıydı’ diye sorgulamak ayıp şey” yorumunu yaptı.

Basına kızan Ertaş, “Her gelen para Körfez’den mi Malezya’dan mı, Londra’dan mı geldi diye beyinlerinizi sizin değiştirmeniz lazım. Geldi mi 4 milyar dolar yıl başından bu yana, geldi” dedi. 

Türkiye’yi uzun süredir etkisi alına alan “ayakların baş, başların ayak” olması hastalığına kapılmış olmalı ki, bir de Herif’e değil, Herif’in kim olduğuna dair haber yapan gazetecilere yükleniyor Ertaş. “Basını da bu konuda eleştiriyorum. Türkiye’deki kurumlar ve paranın nasıl geleceği belli. 32 sayılı bir karar var. Orada diyor ki; Türkiye’ye sermaye şu şu kanallarla gelir. Gelirken, borsada işlem yaparken manipülasyonla mı geliyor, insider’la mı geliyor? SPK bunu inceliyor” diye söyleniyor. 

Sayın Ertaş “Herif”in önünde siper olmak için mesleği bir yana, mantığını bir kenara bırakmış olacak ki, kafası da karışmış. Niye böyle söylüyoruz? Çünkü kendisi diyor ya “Manipülasyon mı geliyor biz ona bakarız” diye.

Evet manipülasyona geliyor Sayın Ertaş. Öyle olmalı ki, sizin kurumunuzun izniyle çalışan aracı kurumların yetkilileri bizzat “Bu adam piyasayı istediği gibi oynatıyor, diğer yatırımcıları kaçırıyor” diye şikayet ediyor. Üstelik bu şikayeti sadece Türk basınına da değil, Bloomberg gibi dünyanın ekonomi ve finans piyasalarında en çok yatırımcıya ulaşan haber ajansına da yapıyor.

Kaynak: MeydanGazetesi.com.tr
<< Önceki Haber Anayasada dindar, sermayede laik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER