Andy O'Boyle: Oyuncularda onur, özveri, şeref, hırs, ahlak gibi değerler önemli

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ocak 5 2016
Antalya'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı' Avrupa'nın dünya ünlü futbol kulüplerinden tam not aldı. 2 gün süren konferansta katılımcılar futbol bilimindeki en yeni yaklaşımları paylaştılar, kişiye özel antrenmandan oyuncuların karakter gelişimine dek önemli bilgiler aktardılar.
Antalya'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı' Avrupa'nın dünya ünlü futbol kulüplerinden tam not aldı. 2 gün süren konferansta katılımcılar futbol bilimindeki en yeni yaklaşımları paylaştılar, kişiye özel antrenmandan oyuncuların karakter gelişimine dek önemli bilgiler aktardılar.

Dünyada en çok sevilen ve taraftara sahip olan sporların başında gelen futbol, teknolojiden psikolojiye en yeni gelişmelerden nasibini alıyor. Acıbadem Sports'un Barcelona'dan Milan'a Arsenal'den Manschester United'a dünyanın dev kulüplerinin katılımıyla Antalya Belek'te gerçekleştirdiği 'Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı'nda hem futbolda en yeni teknolojiler paylaşıldı hem de son yıllarda sporcu sakatlanmalarının önüne geçmek ve performansı artırmaya yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu.

ARSENAL'DAN BEN ASHWORTH: UYKU VE BESLENMEYE DİKKAT

Manchester United'dan Robin Thorpe yaptığı açıklamada, "Birçok takımın elit konuşmacısı ve özellikle Avrupa'dan çok fazla antrenörün olması çok önemli. Aynı sektördeki insanlarla farklı takımların bir araya gelmesi ve bilgisini paylaşması önemli katkılar sağlayacaktır." derken, İngiltere'nin bir başka köklü takımı Arsenal'den Ben Ashworth de açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbolunda kullanılan en yeni teknolojilerin de burada tecrübe edilmesinin futbola destek olacağını düşünüyorum. Dev takımları bir araya getiren bu konferansın dünya futboluna büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Ben futbolda özellikle uyku ve sağlıklı beslenmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum."

"YEDİĞİNDEN İÇTİĞİNE, KARAKTERİNDEN YAŞAM ŞEKLİNE HER ŞEY DEĞERLENDİRİLMELİ"

Zirvede konuşan Barcelona'nın fizyoterapisti Xavier Lida Cot ise yaptığı açıklamada, "Sakatlıkları önlemek için sadece futbolcunun sahada yaptıklarını bilmek değil, onun ne yediğini, nelerle uğraştığını, ailesinin nasıl olduğunu, ne durumda olduğunu, ne tarz bir yaradılışa sahip olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir." vurgusu yaptı.

Futbo

Bu haberler de ilginizi çekebilir