Yumurtanın inanılmaz faydası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 20 2016
Son günlerde ani hava değişimi hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bağışıklık sistemi zayıf kişiler protein kaynağı yumurtayı, A ve C vitamini içeren sebze ve meyveleri bol bol yemeli. Çay ile kahveden uzak durmalı ve uyku düzenine dikkat etmeli.

Türkiye, son dönemdesürekli değişen birhava durumu ile karşı karşıya. Şubat ortasında yaz günlerini aratmayan günler yaşanıyor. Tabi birkaç gün sonra da soğuk tekrar yüzünü gösteriyor.
Haliyle kısa aralıklarla aniden değişen ısı da hastalıklara kapı aralıyor. Özellikle günlük koşuşturmada sürekli kendini hissettiren stres ve çoğu kişiyi zaman zaman esir alan üzüntü vücut direncini azaltıyor. Bağışıklık sistemi de düşünce mikroplar harekete geçerek bedenin kontrolünü ele alıyor. Fatih Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Akyüz, böyle dönemlerde ortaya çıkan şikâyetlerin önemsenmesi gerektiğini kaydetti.
TİRYAKİLERE KÖTÜ HABER
Hâlsizlik, uyku vaziyeti, eklem ağrısı gibi sıkıntılara karşı uyaran Akyüz, özellikle su içmenin önemine atıf yaptı. “Vücudun çok hafif düzeyde susuz kalması dahi metabolizmayı yavaşlatır. Bu nedenle günde en az 8 ila 10 bardak su içilmeli” diye konuştu. Kahve ve çay tiryakilerine de seslenen Dr. Akyüz, “Bunların mümkün olduğunca az içilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
GÜNDE 5 PORSİYON YEMELİ
Fatih Üniversitesi Diyetisyeni Hayrettin Mutlu, ani ısı değişimlerinin yol açabileceği hastalıklara karşı günde 5 porsiyon sebze veya meyve tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
TAZE MEYVE SUYU ETKİLİ
Çiğ veya pişmiş ama bol, sebze ve meyve yemenin çok önemli olduğunun altını çizen Mutlu, “Metabolizmanın güçlendirilmesi gereken bu tür dönemlerde sebze yemekleri, salatalar, taze sıkılmış meyve suları bol tüketilmeli. Bilhassa A ve C vitamini kaynağı sebze ve meyvelerin yenilmesi, metabolizmanın güçlenerek hastalıklara karşı direncinin artırılması için çok önemli” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







