Ankapark’ta teleferik için 776 milyon lira harcanmış ama ortada teleferik yok!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in vatandaşın vergilerini çarçur ettiği Ankapark'ın kapıları bugün açılıyor. Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 1 milyon 300 bin metrekaresine inşa edilen Ankapark'ta, olmayan teleferiğe 50.4 milyon dolar harcandı. 7.5 kilometre uzunluğundaki teleferik, bir gün bile çalışmadı ve geriye 30 metrelik direklerin enkazı kaldı.

Milyonlar harcanmış ama ortada teleferik yok!

AKP’li Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolara yapılan ve 2 yıl süren hukuki süreç sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ankapark’ta güncel rakamlarla 776 milyon TL ödenen 7,5 km’lik teleferiğin bir gün bile kullanılmadığı ortaya çıktı. Çünkü ortada teleferik yok! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu teleferiğin tamamı yapılmış gibi Yenimahalle’den çıkıyor sonra yapılacak Hayvanat Bahçesi’ni gezmesi planlanıyor ama ortada teleferik yok, bu konuda da yargıya başvurduk.” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 1 milyon 300 bin metrekaresine inşa edilen Ankapark’ta, en dikkat çeken bölüm 50.4 milyon dolarlık teleferik oldu. Yenimahalle’den kalkıp, hayvanat bahçesine gidecek olan teleferik, bölgede yapılacak otele de uğradıktan sonra, yolcularını Ankapark’a getirecekti. Ancak Hayvanat Bahçesi 2013’de kapatıldı, otel hiçbir zaman yapılmadı, Ankapark ise enkaz oldu. 50.4 milyon dolar ödenen teleferik, bir gün bile çalışmadı.

BAŞKAN MANSUR YAVAŞ: ORTADA TELEFERİK YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teleferik için ihale tutarının o dönem 92 milyon 746 bin TL olduğunu ancak güncel tutarın 890 milyon TL’ye ulaştığını belirterek, “Bu teleferiğin tamamı yapılmış gibi Yenimahalle’den çıkıyor sonra yapılacak Hayvanat Bahçesi’ni gezmesi planlanıyor ama ortada teleferik yok. Bu konuda da yargıya başvurduk. Güncel değeri 776 milyon lira.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Ankapark’ta teleferik için 776 milyon lira harcanmış... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER